Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Selectie en installatie van ATEX kabelwartels: hoe het wel én niet moet (tip)

4 maart 2021 van 10:30 am tot 11:30 am

Bij het toepassen van ATEX apparatuur in explosiegevaarlijke omgevingen moet de ATEX installatienorm NEN-EN-IEC 60079-14 worden toegepast. Eén van de onderwerpen die in deze norm aan bod komt, is de keuze van kabelwartels. Helaas zien we dat er in de praktijk nog veel fouten gemaakt worden met de selectie en toepassing van ATEX kabelwartels. Door toepassing van de verkeerde kabelwartels kan de explosieveiligheid van een apparaat aangetast worden. Het gevolg: er is geen sprake meer van een explosieveilige installatie.

In een uur tijd neemt Michiel Bakker van MIBEX, ATEX specialist op het gebied van apparaat- en installatieontwerp in explosiegevaarlijke omgevingen, je mee in de eisen die gelden voor ATEX kabelwartels en de fouten die hiermee worden gemaakt. Michiel zal een uitleg verzorgen over de selectie van kabelwartels op basis van beschermingswijze. Ook zal hij de verschillende soorten ATEX wartels toelichten. Daarnaast bespreekt productmanager Harro de Jong de oplossingen van Hemmink op dit gebied.

De volgende onderwerpen komen in het webinar aan bod:

  • Een korte uitleg van de relevante beschermingswijzen Ex d, Ex e, Ex n, Ex i en Ex t
  • Verschillende types ATEX wartels en hun eigenschappen
  • Selectie van wartels op basis van beschermingswijze en kabeleigenschappen
  • Voorbeelden van veel voorkomende fouten

Klik hier voor meer informatie over dit webinar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!