Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Veiligheidsbesturingen voor de machinebouw (tip)

14 september 2021 van 10:00 am tot 11:30 am

De meeste machines zijn uitgerust met veiligheidsgerelateerde besturingssystemen. Van een relatief eenvoudig systeem met een deurschakelaar, een veiligheidsrelais en een motorcontactor tot complexe systemen met veiligheidsplc’s en tientallen veiligheidsfuncties.

De normen voor deze besturingssystemen worden weliswaar bij veel bedrijven al toegepast maar het vakgebied staat niet stil. Zo is de PL norm aangepast (december 2015) en zien we steeds meer aandacht voor verificatie en validatie volgens het V-model.

Inhoudelijk

In dit speed seminar, die Phoenix Contact organiseert in samenwerking met D&F Consulting, wordt vanuit de machinerichtlijn onderbouwd wanneer en waarom PL wordt gebruikt, worden de faalkansberekeningen toegelicht en wordt beschreven hoe een project systematisch kan worden uitgevoerd.

Onderstaande onderwerpen komen aan bod

  • Machinerichtlijn en normen
  • Risicobeoordeling
  • Functionele veiligheid en PL/SIL
  • Kwalitatieve aspecten
  • Faalkansberekeningen PL (SISTEMA)
  • Verificatie en Validatie

Voor wie?

Dit seminar is bedoeld voor engineers die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp van de besturingstechnische veiligheidsmaatregelen op een machine of productielijn. Denk hierbij aan machinebouwers, hardware engineers, engineers, projectleiders, inspecteurs, adviseurs, systeemintegratoren, installateurs of managers productie.

Dit levert het Speed seminar Veiligheidsbesturingen voor de machinebouw op

Na afloop van dit seminar is de deelnemer bekend met de risicobeoordeling van machines en productielijnen en berekeningen, verificatie en validatie van veiligheidsfuncties volgens de nieuwe norm Performance level.

Ga naar het event

 

Locatie

Online

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden