Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aanleg Nieuwe Sluis Terneuzen

18 september 2020 van 1:30 pm tot 4:00 pm

Sinds november 2017 bouwt de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie in Terneuzen een nieuwe sluis. Deze sluis vormt de ontsluiting van de havens van Gent en Terneuzen en wordt een belangrijke schakel in de binnenvaartverbinding tussen Rotterdam en Parijs. Kleinere binnenvaartschepen kunnen nu al via het kanaal van Gent naar Terneuzen doorvaren tot aan Parijs.

Inmiddels wordt bij het Franse Cambrai een nieuw kanaal van 106 kilometer gegraven tussen de Seine en de Schelde. Daardoor kunnen straks binnenvaartschepen die zes keer zo groot zijn, rechtstreeks vanaf de Westerschelde doorvaren naar Parijs. De nieuw sluis van Terneuzen wordt de voordeur van die nieuwe verbinding.

Naar verwachting vaart in 2022 het eerste schip door de Nieuwe Sluis naar de havens van Terneuzen en Gent. Het ruim 900 miljoen euro kostende project wordt grotendeels door Vlaanderen betaald. Tijdens het bedrijfsbezoek maakt u niet alleen kennis met de werkzaamheden, maar ook met de unieke samenwerking op het grensgebied van Vlaanderen en Nederland (in Zeeuws-Vlaanderen).

Website: https://nieuwesluisterneuzen.eu
Informatie: Gert-Jan van den Dries, E:

Organisator

KIVI
Telefoon:
+31 (0)70 3919 900
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Haveninformatiecentrum Portaal van Vlaanderen
Beneluxweg 101
Terneuzen, 4538 AL Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!