Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Agri & food Flagshipproject | Food Handling & Processing

19 februari 2021 van 9:00 am tot 11:00 am

Eén van de groeifondsvoorstellen waar FME hard aan werkt is het voorstel voor Hightech Equipment. Hierin zijn diverse sleuteltechnologieën benoemd waar de komende jaren veel van verwacht wordt. Met een aantal bedrijven gaan we de komende weken in gesprek om te bepalen wat deze specifieke technologieën betekenen voor de agri food sector.

Acties die nu nog handmatig of met verlies van kwaliteit plaatsvinden zoals het verenkelen/legen van buffers (kratten, kisten, starten, trays), zoals bin-picking, verpakken, samenstellen. Typisch in de naoogst is ook de vereiste operationele flexibiliteit en schaalbaarheid van productielijnen die nodig zijn bij verpakken (denk aan: iedere dag vers, seizoen producten, veranderende verpakkingen en keuzevrijheid voor de consument (1,2,3, x, stuks in een verpakking)) en de reinigbaarheid van machines om contaminatierisico’s te verminderen. Typische verwerkingssnelheid in food waarbij handmatig wordt verwerkt is 0,5-2 sec per product. Systemen moeten een hoge capaciteit aan kunnen, 24/7.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!