Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Alles is stikstof – Themadag Gasanalyse

17 september 2020 van 9:30 am tot 12:30 pm

‘Alles is stikstof’, 17e Themadag Gasanalyse.

Afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van diverse thema’s. Stikstof was daar zeker een belangrijk onderdeel van. Een Malieveld vol tractoren vanwege de impact op het boerenbedrijf en een andere keer vol met bouwvoertuigen vanwege de impact op de bouwsector, geeft duidelijk het maatschappelijke belang van dit thema weer. We blijken als land niet aan de strenge eisen voor stikstofemissie te voldoen. Ook ten tijde van het schrijven van deze uitnodiging worden met enige regelmaat snelwegen door tractoren geblokkeerd en bouwvergunningen belemmerd. Inmiddels zijn we allemaal 100 km/h gaan rijden op de snelweg om ook onze bijdrage te kunnen leveren aan de vermindering van deze emissie.

Maar hoe zit het nu met deze stikstofverbindingen, die in allerlei vormen voorkomen en verschillende invloeden hebben? Hoe goed vallen deze nu te meten en te monitoren? Hoe nauwkeurig kunnen de conclusies getrokken worden waar heel Nederland uiteindelijk wel wat van merkt? Wat kunnen we nog doen aan het verminderen van de stikstofuitstoot? Wij hebben een boeiende selectie aan sprekers uitgenodigd vanuit KNMI, Proton Ventures, One Planet Research Center en CASTLE Photonic Technologies, die verschillende perspectieven van deze problematiek zullen belichten. Kortom een leuk en actueel programma!

Zoals ieder jaar organiseert VSL samen met NEN deze themadag voor haar relaties. Vanwege de huidige omstandigheden zal dit jaar de opzet anders zijn dan u van ons gewend bent. De themadag zal digitaal plaatsvinden via een webinar en alleen de ochtend in beslag nemen. Het webinar wordt begeleid door moderatoren die de sprekers zullen begeleiden en ook de vragen uit de chat zullen volgen en bij het gesprek zullen inbrengen.

Naast de 4 sprekers zal er een digitaal koffiemoment worden georganiseerd waarbij experts van VSL en NEN in diverse parallelle sessies een thema zullen bespreken of wat verder ter tafel komt. We hopen dat we op deze manier toch iets van de ongedwongen sfeer van een koffiepauze of borrel kunnen nabootsen.

VSL en de NEN normcommissie 310 158 Gasanalyse denken u een uitermate boeiend programma aan te bieden en hopen uw interesse te hebben gewekt. De dag wordt in het Nederlands georganiseerd. Graag horen wij of u kunt deelnemen, dan zullen wij de techniek hiervoor in gereedheid brengen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!