Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Artificial Intelligence: ethische afwegingen en standaarden

30 juni 2020 van 9:30 am tot 12:00 pm

Steeds meer organisaties vinden het belangrijk om ethisch verantwoorde AI-toepassingen te ontwikkelen. Maar wat is precies ethisch verantwoord? En hoe ontwerp je AI-systemen die aan ethische richtlijnen voldoen? Hierover gaan we tijdens dit webinar in gesprek.

Toekomstonderzoeker Rudy van Belkom van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) deed er uitgebreid onderzoek naar en ontwikkelde een ethisch ontwerpspel in samenwerking met normcommissie Artificial intelligence & big data bij NEN en het lectoraat Artificial Intelligence van de HU. Met behulp van deze tool ervaar je het vertalen van abstracte waarden naar concrete toepassingen en het bereiken van consensus bij complexe vraagstukken. Naast de presentatie van de onderzoeksresultaten wordt de tool officieel gelanceerd. Meer informatie op https://detoekomstvanai.nl/.

Normcommissie Artificial intelligence & big data bij NEN draagt bij aan mondiale en Europese standaarden. Een belangrijk deel hiervan heeft betrekking op ethiek en het meten en beheersen van de impact van AI. We gaan in op de rol die standaarden spelen bij het borgen van het verantwoord ontwikkelen en toepassen van AI. Hierbij wordt een kijkje geboden in de standaardisatiekeuken. Tot slot volgt het officiële startschot van Platform AI, dat met de normcommissie samenwerkt aan vraagstukken rondom AI standaarden en vroegtijdig op de hoogte is van ontwikkelingen. Meer informatie op www.nen.nl/ai.

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!