Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ATEX: Aansprakelijkheid, Aantoonbaar maken en Administratie

24 maart 2022 van 2:30 pm tot 3:30 pm

Spreker:

Herman Koelewijn

Inhoud sessie:

Wat is ATEX is en hoe wordt hiermee omgegaan in Nederland. Hoe gebeurt dit in vergelijking tot de Belgische aanpak. Er wordt benadrukt dat we te maken hebben met Europese richtlijnen die in beide landen een wettelijke status hebben gekregen. Technisch zal dit voor de meeste industriële bedrijven geen grote nadelige invloed hebben. Uit ervaring weten we dat nagenoeg alle bedrijven die met het onderwerp ATEX te maken hebben, problemen ondervinden met het opzetten van een sluitend ATEX beleid en hoe dit in stand te houden. ATEX moet als een volwassen vakgebied beschouwd worden, waarbij de nadruk ligt op:

  • AANTONEN dat het bedrijf een doelmatig beleid heeft om in lijn met de ATEX wet- en regelgeving te zijn
  • ADMINSTRATIE van alle relevante informatie die noodzakelijk is om aan te tonen dat het bedrijf het explosierisico onder controle heeft. Dit gaat van inspectieresultaten, reparaties, technische documentatie/certificaten enzovoorts
  • AANSPRAKELIJKHEID voor de gevolgen van niet voldoen aan wet- en regelgeving, schade na een explosie. Deze aansprakelijkheid kan zowel bij de werkgever liggen, als ook bij de werknemer

Gegevens

Datum:
24 maart 2022
Tijd:
2:30 pm tot 3:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://industriekalender.nl/linkout/33088.

Organisator

Easyfairs Antwerp Expo
Telefoon:
+32 (0)3 280 53 00
E-mail:
antwerp@easyfairs.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Antwerp expo
Jan Van Rijswijcklaan 191
Antwerpen, 2020
+ Google Maps
Telefoon:
+32 (0)3 260 81 20
Bekijk de site van Locatie
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!