Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Coronavirus en commerciële contracten

1 juli 2020 van 4:00 pm tot 5:00 pm

Als FME Technostarter levert het coronavirus waarschijnlijk ook voor jou acute en dringende vragen op. Het gaat om een ‘van buiten’ komende oorzaak. Een veelvoorkomende vraag is of contractspartijen nog kunnen worden gehouden aan hun contractuele verplichtingen. Kan toch nog levering of betaling worden gevorderd? Of kunnen overeenkomsten worden ontbonden? Er wordt ook te pas en te onpas een beroep gedaan op overmacht. Is dat terecht? Kun je daar afspraken over maken? En hebben zowel koper als verkoper daar belang bij? En als je geen afspraken hebt gemaakt, wat geldt er dan? Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens de webinar “Coronavirus en commerciële contracten”.

Coronavirus en commerciële contracten

Tijdens de webinar zal FME-advocaat mr. Ramona Doerga dit soort veelvoorkomende vragen van FME Technostarters behandelen. Onderwerpen die daarbij onder andere aan bod komen zijn:​

  • Levert het coronavirus overmacht op?
  • Wat kun je contractueel regelen over overmacht?
  • Hoe verklaar je algemene voorwaarden goed van toepassing?
  • Wat staat er in de FME – en de Orgalimevoorwaarden over overmacht?
  • Welke mogelijkheden biedt de wet om geheel of gedeeltelijk onder een contractuele verplichting uit te komen of deze inhoudelijk aan te passen?

‘All you can ask’

Deze webinar is praktijkgericht, interactief en het stellen van vragen wordt aangemoedigd. Het is ook mogelijk om vooraf vragen en cases naar ons te mailen.

Gegevens

Datum:
1 juli 2020
Tijd:
4:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://bouwkalender.nl/event/coronavirus-en-commerciele-contracten/

Organisator

FME
Telefoon:
+31 (0)79 353 11 00
E-mail:
info@fme.nl
Website:
https://www.fme.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!