Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duurzame warmte

14 februari 2020 van 9:30 am tot 12:30 pm

Duurzame warmte

Duurzame warmte – Interactie tussen branches

De focus van deze bijeenkomst ligt op duurzame warmte. In het gebruik van warmte in zowel de gebouwde omgeving als de industrie zijn diverse stappen te zetten: hergebruik van warmte, inzet van warmtenetten, betere beheersing van het verbruik en het gebruik van warmtepompen zijn voorbeelden. In het programma lichten Michel Timmerije (AVR) en Erik Barentsen (Dutch Data Center) in een interactie presentatie twee concrete voorbeelden toe.

AVR: “Restwarmte- en CO2 levering vanuit de thermische verwerking van niet recycleerbare afvalstromen” en Dutch Datacenter: “hergebruik van warmte in de regio.

De vraag is namelijk: Hoe kunnen goedkope en makkelijk toepasbare oplossingen bedragen aan de energietransitie? Vanuit vakdeskundigheid, technologische mogelijkheden en een goede samenwerking zijn maatschappelijke verbeteringen haalbaar.

Door gezamenlijk te brainstormen over uitdagingen, maar ook juist kansen bij het bouwen van kantoor- en/ of fabriekspanden zullen we ontdekken waar de toegevoegde waarden liggen in het samenwerken buiten de eigen branche.

Verder is de bijeenkomst bedoeld voor het verkennen van elkaars behoeften en toegevoegde waarden om ons samen sterk te maken.

U kunt zich via de aanmeldbutton hieronder aanmelden. U kunt hierbij aangeven naar welke specifieke onderwerpen uw interesse uitgaat en de toegevoegde waarde en uitdagingen binnen Duurzame warmte die u anderen kunt bieden.

Neem gerust één of twee collega’s mee maar vergeet niet deze collega’s te vragen zich ook te registeren.

Programma:

09:30 Ontvangst
10:00 AVR: Restwarmte- en CO2 levering vanuit de thermische verwerking van niet recycleerbare afvalstromen – Michiel Timmerije (AVR –  Director Energy & Residues)
10:30 Dutch Data Center: Hergebruik van warmte in de Regio – Erik Barentsen (Dutch Data Center)
11:00 Pauze
11:30 Discussie over praktische richtingen / oplossingen
12:25 Conclussies: welke richtingen zijn realiseerbaar en financierbaar?
12:30 Afsluiting met lunch

Gegevens

Datum:
14 februari 2020
Tijd:
9:30 am tot 12:30 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://fhi.nl/agenda/interactie-tussen-branches-duurzame-warmte/

Organisator

FHI, federatie van technologiebranches
Telefoon:
033 465 75 07
E-mail:
info@fhi.nl
Website:
https://fhi.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!