Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duurzame waterstof: de belofte voor de energietransitie?

26 mei 2021 van 3:00 pm tot 4:00 pm

Het volgende KNCV-webinar is op woensdag 26 mei om 15.00 uur. Peter Thüne (Hogeschool Fontys) zal u bijpraten over waterstof. In dit webinar gaan we de scheikundige aspecten van waterelektrolyse behandelen, wij focussen op een enkele elektrolyse cel: de elektrolyse reactie, opbouw van een elektrolyse cel, transpoortverschijnselen, materiaalkwesties en meer.

In onze huidige energiemix wordt ongeveer 20% geleverd in de vorm van elektriciteit en 80% in de vorm van aardgas of vloeibare fossiele brandstof (benzine, diesel). Door onze klimaatdoelstellingen gaat dit komende tijd sterk veranderen. Waterstof kan in deze energietransitie een belangrijke rol spelen. Van alle varianten van waterstof die er zijn is alleen groene, via elektrolyse geproduceerde waterstof geschikt om grote hoeveelheden op zee en land geproduceerde duurzame elektriciteit goed in te kunnen passen in ons energiesysteem. Alleen elektrolyse kan namelijk flexibel (op afroep) elektriciteit omzetten naar waterstof om dit vervolgens op te slaan. Hoog tijd om eens in te zoomen op dit veelbelovende chemische proces van waterelektrolyse.

3 vragen die aan bod zullen komen in het webinar:

  • Wat is duurzame waterstof en waar hebben we het voor nodig?
  • Hoe is een waterelektrolyse cel opgebouwd en hoe werkt een water elektrolyse cel?
  • Kunnen we met de ‘electrolysers’ van vandaag al op zeer grote schaal duurzame waterstof maken?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!