Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Economische ontwikkelingen Industrie

6 mei 2020 van 2:30 pm tot 3:30 pm

Nevi

Nevi Webinar: Economische ontwikkelingen Industrie

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis? Je ontvangt informatie over en een toelichting op de huidige economische ontwikkelingen in de industrie. De ontwikkeling en beweging van de Nevi PMI wordt hierin als een belangrijke factor gezien.

De economische gevolgen van de coronacrisis zijn enorm. De kans dat de coronacrisis leidt tot een sterke afname van de orders en de omzet is zeer groot, maar kan wel sterk verschillen per afzetmarkt, subsector, toeleveringsketen en bedrijf. De toeleveranciers en producenten in de auto-industrie, vliegtuigbouw, horeca, sierteelt en (non-food) consumentenproducten worden momenteel het zwaarst getroffen. De industrie werkt veelal internationaal, dus exportrestricties, afgesloten grenzen en hoge transportkosten maken het moeilijk om gereed product zoals machines te exporteren en met eigen monteurs te installeren. Veel gereed product is daarom tijdelijk opgeslagen, waardoor de laatste deelfacturen niet betaald worden. Hogere voorraden en langere debiteurentermijnen zorgen voor minder liquiditeit.

In het webinar onderbouwen we deze economische ontwikkelingen met cijfers en geven we aan hoe deze de Nederlandse economie, de industrie en inkoop raken en wat de verwachtingen zijn op korte termijn.

Programma

14.25 Inloggen

14.30 Start webinar

14.35 Presentatie Albert Jan Swart (Sectoreconoom Industrie, Transport en Logistiek, ABN AMRO). Economische ontwikkelingen industrie

15.00 Presentatie Prof.dr.ir. Bart Vos (hoogleraar, Maastricht University)

15.25 Vragen

Sprekers

Albert Jan Swart, Sectoreconoom Industrie, Transport & Logistiek, ABN AMRO.

Prof.dr.ir. Bart Vos, hoogleraar Maastricht University.

Gegevens

Datum:
6 mei 2020
Tijd:
2:30 pm tot 3:30 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://nevi.nl/evenement/webinar-pmi

Organisator

Nevi
Telefoon:
088 - 33 00 700
E-mail:
088 - 33 00 700
Website:
info@nevi.nl

Locatie

Online event
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!