Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eindevent Corrosie onder Isolatie

24 maart 2020 van 9:00 am tot 5:00 pm

Tijdens het kennisdelingsevent op 24 maart geven de CUI-projectpartners een uitgebreide presentatie van alle deliverables om corrosie onder isolatie te voorkomen en/of beter op te sporen.Corrosie onder isolatie is een wijdverbreid probleem in de proces- en (petro)chemische industrie. Corrosie zorgt voor storingen en hoge onderhoudskosten en vormt een groot (omgevings)risico. Het WCM-project Corrosie onder Isolatie beoogt het voorkomen van industriële calamiteiten door tijdige detectie van corrosie onder isolatie middels adequate non destructive testing (NDT) technieken, door inspectie monitoring systemen en door selectie van geschikte coatings (samenhang tussen systeemkeuze, de wijze van aanbrengen en de condities waaronder aangebracht wordt). Het doel is het ontwikkelen van een RBI (Risk Based Inspections) methodiek. Deliverables CUI-projectEen dertigtal partners uit de chemische industrie heeft samen met Veiligheid Voorop en World Class Maintenance een set van praktische tools ontwikkeld om corrosie onder isolatie beter te kunnen managen: Een praktisch bruikbaar en economisch verantwoord selectie-instrument om NDT-technieken te kunnen selecteren die zonder verwijderen van de isolatiebeplating voldoende betrouwbaar de degradatie van het basismateriaal kunnen vaststellen.Een praktisch bruikbare richtlijn welk coatingsysteem, binnen welke randvoorwaarden, voldoende bandbreedte voor bescherming biedt en welke standtijden tegen welke kosten die bescherming bieden.Een praktisch bruikbaar beslismodel om het meest kosteneffectieve scenario vast te stellen waarmee CUI binnen de gestelde risicoband wordt gerealiseerd. WCM-directeur Paul van Kempen: “De combinatie van de opgeleverde tools gaat de industrie verder helpen.” Oproep deelname CUI-pilotsDe CUI-werkgroepen zijn druk met de follow-up van het project. Asset owners die geïnteresseerd zijn om de deliverables te implementeren, zijn van harte welkom zich aan te melden voor een CUI-pilot. Aanmelden voor het Eindevent Corrosie onder isolatie via onderstaand formulier.

Gegevens

Datum:
24 maart 2020
Tijd:
9:00 am tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.worldclassmaintenance.com/event/eindevent-corrosie-onder-isolatie/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!