Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

EMC en Power Quality

1 maart 2022 van 8:00 am tot 5:00 pm

Bij het dimensioneren van een elektrische installatie moet meer en meer rekening gehouden worden met EMC fenomenen, zowel laag- als hoogfrequent.

Tijdens dit seminar wordt een duidelijk overzicht gegeven van alle fenomenen en regelgevingen die hierop betrekking hebben.

Door het inzetten van niet lineaire belastingen, zoals industriële computers, frequentieregelaars, ledverlichting e.d. kunnen er netstoringen of fenomenen ontstaan die de kwaliteit van de voedingsspanning beïnvloeden.

Inhoudelijk:

Met name wordt aandacht besteed aan harmonische vervorming, ook wel laag frequente EMC fenomenen genoemd. Ook door de toename van vermogenselektronica zijn hoogfrequent storingen een niet te verwaarlozen fenomeen.

Tijdens het seminar worden van de volgende fenomenen, de oorzaak, het gevolg en een oplossing gepresenteerd en gedemonstreerd in een demomodel van een machine:

  • Spanningsonderbrekingen.
  • Spanningsdips.
  • Harmonische spanningen en stromen.
  • Schakelverschijnselen.
  • Elektromagnetische velden.

Voor wie?

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de EMC kwaliteit van de elektrische installatie. Zoals bijvoorbeeld: hardware engineers, storingsmonteurs, projectleiders, inspecteurs, adviseurs en facility managers.

Waarom sluit het seminar EMC en Power Quality aan?

Het gehele elektromagnetische spectrum van 50Hz tot GHz komt tijdens deze dag aan de orde waarbij de deelnemer na afloop van deze dag inzicht heeft waar hij/zij in de installatie op moet letten.

Meer informatie

 

Organisator

Phoenix Contact
Telefoon
+31 (0)316 59 17 20
E-mail
info@phoenixcontact.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Online

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden