Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Energietransitie als maatschappelijk-technische uitdaging

16 september 2021 van 1:00 pm tot 5:00 pm

Als vervolg op een eerste matchmakingbijeenkomst op 11 februari organiseert NWO op 16 september van 13.00 tot 17.00 uur een tweede online matchmakingbijeenkomst voor de call ‘Energietransitie als maatschappelijk-technische uitdaging’. De call richt zich op innovaties voor een versnelling van de energietransitie. Daarbij is in het bijzonder aandacht voor duurzame mobiliteit, emissieloze energiesystemen en een duurzame gebouwde omgeving.

Bij deze tweede matchmakingbijeenkomst worden onderzoekers die zich hebben aangemeld bij de vooraanmelding (deadline 11 mei 2021) in de gelegenheid gesteld om hun ideeën te delen met een publiek van onderzoekers, potentiele co-financiers en publiek/private samenwerkingspartners die zich mogelijk bij initiatieven willen aansluiten. Alle hierboven genoemde partijen worden dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de bijeenkomst.

Over de call

De call ‘Energietransitie als maatschappelijk-technische uitdaging’ is onderdeel van hoofdlijn 1 (MISSIE) van het KIC. Missiegedreven calls nodigen uit tot onderzoek dat bijdraagt aan het realiseren van de missies zoals geformuleerd binnen het missiegedreven innovatiebeleid van de overheid. Daarbij gaat het om interdisciplinair onderzoek met oog voor zowel technologische als maatschappelijke aspecten van complexe maatschappelijke uitdagingen.

Deze call draagt bij aan de doelstellingen van de Kennis en Innovatieagenda (KIA) ’Energietransitie en Duurzaamheid’. De call richt zich op een versnelling van de energietransitie en draagt zo bij aan een vitale en leefbare samenleving, waarin economische groei, sociale rechtvaardigheid en een schone leefomgeving er voor zorgen dat mensen graag in Nederland willen wonen en werken.

Voor deze call is een budget van 6,5 miljoen euro beschikbaar. De deadline voor het indienen van verplichte vooraanmeldingen was  11 mei 2021. De deadline voor het indienen van volledige aanvragen is 2 november 2021.

Focus van de ingediende onderzoeksvoorstellen

In deze fase van het proces kan slechts in algemene bewoordingen gezegd worden dat de ingediende onderzoeksvoorstellen zich richten op onderwerpen rond de realisatie van een effectieve en rechtvaardige energietransitie, in co-creatie met diverse stakeholders en op verschillende niveaus van besluitvorming. Aanvragen richten zich ook op de optimalisatie van (elektrische) mobiliteit en op de duurzame inrichting en aanpassingen in de gebouwde omgeving. Daarnaast is aandacht voor emissieloze energiesystemen en de bijbehorende technologische en maatschappelijke innovaties.

Meer informatie over de voorstellen zal voorafgaand aan de bijeenkomst via email verstrekt worden aan deelnemers die zich hebben aangemeld via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Programma matchmaking

Aan de hand van plenaire pitches en daarop volgende interactieve sessies in kleine groepen nemen aanwezigen kennis van de ingediende onderzoeksvoorstellen en verkennen ze mogelijkheden om aanvullende expertise in te brengen of een samenwerking of cofinanciering aan te gaan. Ook wordt er in het laatste deel van de bijeenkomst ruimte geboden om één op één met deelnemers in contact te komen.

Datum:          16 september 2021
Tijdstip:        13.00 uur tot 17.00 uur
Locatie:        Online, de link ontvangt u na inschrijving
Voertaal:       Engels
Registratie: Uiterlijk voor 1 september, deelname is gratis

Gegevens

Datum:
16 september 2021
Tijd:
1:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.nwo.nl/bijeenkomsten/tweede-matchmakingbijeenkomst-kic-call-energietransitie-als-maatschappelijk

Organisator

NWO
Telefoon:
+31 (0)70 3440640
E-mail:
nwo@nwo.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Online
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!