Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Grondstoffen in energietransitie

19 mei 2021 van 7:00 pm tot 8:30 pm

Henk van den Berg zal ingaan op de grondstoffen die nodig zijn voor de energietransitie en de uitdagingen in de grondstoffenvoorziening.
Henk van den Berg is (emeritus) hoogleraar aan de Universiteit Twente en was werkzaam bij Dow in Terneuzen.

Het gebruik van mineralen en metalen zal naar verwachting de komende periode significant stijgen als gevolg van de doelstellingen om in 2050 CO2 neutraal te zijn in Europa.

Zijn er wereldwijd genoeg voorraden mineralen en metalen? Bijkomend probleem is dat veel mineralen en metalen inclusief de delfstoffen van buiten de EU moeten worden aangevoerd. Daardoor is Europa kwetsbaar. Bij internationale conflicten spelen grondstoffen vaak een rol.
Het verwerken van de delfstoffen tot half- en eindproducten gebeurt als gevolg van de globalisering, ook vaak buiten Europa.
De ontwikkeling en toepassing van duurzame technologie vergroot de vraag naar grondstoffen. Terugwinning na gebruik, recycle en hergebruik van veel elementen vragen om verbetering.

De presentatie zal digitaal worden verzorgd via MS TEAMS.

Programma:
19:15 – 19:30 uur       Digitaal inloggen via TEAMS (u ontvangt de link na aanmelding)
19:30 – 20:10 uur       Presentatie “Grondstoffen”
20:10 – 20:30 uur       Ruimte voor vragen en discussie

Gegevens

Datum:
19 mei 2021
Tijd:
7:00 pm tot 8:30 pm
Evenement Categorie:
View Evenement Website

Organisator

KIVI
Telefoon:
+31 (0)70 3919 900
View Organisator Website
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!