Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herziening ISO 27002

29 januari 2021 van 11:00 am tot 12:30 pm

Op 29 januari 2021 organiseert NEN een webinar over de herziening van de ISO 27002. Tijdens deze bijeenkomst zal worden besproken welke wijzigingen die verwacht worden in de nieuwe versie, en zal dieper worden ingegaan op impact die de wijzigingen hebben binnen de Nederlandse markt. Daarnaast is dit webinar de start van de werkgroep ISMS, die zich met alle ISMS gerelateerde normalisatie gaat bezighouden.

ISO 27002: een nieuwe versie
NEN-EN-ISO/IEC 27002 is een norm voor informatiebeveiliging die suggesties en best practices geeft voor security controls op de implementatie en het onderhoud van information security management systems (ISMS). De norm is een verdieping op ISO 27001, een norm die specificeert hoe een ISMS eruit moet zien. Om normen relevant en actueel te houden, worden ze periodiek herzien. De huidige versie van de ISO 27002 stamt uit 2013, en bij de laatste evaluatie is besloten hem te herzien.

ISMS werkgroep
Om de Nederlandse markt beter te vertegenwoordigen, zowel in de herziening van de ISO 27002 als in al het andere normalisatiewerk rondom ISMS, wordt er een werkgroep opgericht die zich specifiek met dit onderwerp bezig gaat houden. Tijdens het webinar zal verder worden uitgelegd welk werk deze werkgroep gaat doen. Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!