Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het elektrificatie-dilemma: kans of onzekerheid?

22 januari 2021 van 10:30 am tot 12:00 pm

De kansen of onzekerheden rond de energietransitie vertalen zich naar nieuwe vraagstukken voor bedrijven. Een voorbeeld hiervan zijn investeringen in de elektrificatie van de warmtevraag. Het vervangen van gas door elektronen voor verwarming wordt als een belangrijke potentiële verduurzamingsroute gezien, maar kent ook veel onzekerheden zoals onduidelijkheid over toekomstige CO2– en energieprijzen, belastingen en nettarieven, ontoereikende infrastructuur of investeringskosten die hoger uit kunnen vallen. Tegelijk biedt elektrificatie ook kansen. Wegen de kansen op tegen de onzekerheden? Tijdens het webinar op 22 januari zullen twee sprekers ingaan op dit dilemma:

  •  Udeke Huiskamp (Universiteit Utrecht) heeft de factoren onderzocht die van invloed zijn op investeringsbeslissingen in Power-to-Heat technologieën. Het doel van dit onderzoek is om met behulp van financiële evaluatiemethoden de risico’s en kansen van elektrificatie te evalueren: wat zijn de meest materiele onzekerheden en hoe beïnvloeden deze onzekerheden de rentabiliteit. Zij zal de voorlopige resultaten van dit onderzoek delen, met als doel te bespreken of de informatie aansluit bij kennisbehoeften van VEMW-leden over investeringsbeslissingen in elektrificatie.
  • Klaas Vos (FrieslandCampina) bekijkt elektrificatie als onderdeel van de verduurzamingstrategie van FrieslandCampina. Het bedrijf heeft al een aantal stappen genomen, maar ziet in elektrificatie van de warmtebehoefte ook een paar serieuze

Na elke presentatie is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Datum: Vrijdag 22 januari
Tijd: 10:30 – 12:00
Locatie: MS-Teams – Vanaf uw eigen werkplek
U ontvangt een agendaverzoek met daarin de link naar de MS Teams meeting

U kunt zich hier aanmelden voor het webinar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!