Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Highlight Delft

13 februari 2020 van 9:00 am tot 15 februari 2020 van 5:00 pm

Hoe gebruik je computersoftware als penseel, hoe maak je kunst met een robotarm of hoe gebruik je staalplaten om muziek te maken? Ontdek het op Highlight Delft! Tijdens het festival spreekt een nieuwe generatie kunstenaars die technologie op een creatieve en innovatieve manier gebruiken. Met trots presenteren we het definitieve programma van het driedaagse festival Highlight in Delft. Ontdek installaties op het raakvlak van kunst en technologie verspreid over een route van 19 unieke locaties door het centrum van Delft en op de TU Delft Campus.
www.highlightdelft.nl

Segmenten uit het programma

  • Nick Verstand presenteert zijn werk ANIMA in de Maria van Jessekerk. Daar smelten kerk, installatie en bezoeker samen in een bijzondere ervaring met beeld en geluid.
  • Stevinlaboratory: Nada Nuevo is de ruimtelijke compositie van de Spaanse geluidskunstenaar Jesus Canuto Iglesias gespeeld op vibrerende stalen platen tussen de trillende en imposante onderzoeksopstelling in het Stevin Laboratory , wat doorgaans gesloten is voor het publiek.
  • Kunstenaar en onderzoeker Tivon Rice doet onderzoek naar het schrijven van teksten met behulp van kunstmatige intelligentie. Samen met de TU Delft traint hij neurale netwerken die teksten kunnen schrijven. Of de teksten in de buurt komen van de grote schrijvers kun je tijdens Highlight zien in de etalage van de boekhandel Paagman in het centrum.

Over Highlight Delft
Highlight Delft presenteert verschillende installaties verspreid over 19 unieke locaties door het centrum van Delft en op de TU Delft Campus (het publiek/private innovatie ecosysteem van TU Delft), vanuit de overtuiging dat het samenbrengen van kunst en technologie leidt tot vernieuwende inzichten met impact voor de maatschappij.

Samen met bezoekers, partners, wetenschappers, bedrijven en beleidsmakers laat Highlight Delft in de innovatieve stad Delft en op TU Delft Campus zien hoe we met deze ideeën onze toekomst kunnen vormgeven.

Highlight Delft, 13-15 februari 2020 Tickets zijn verkrijgbaar op www.highlightdelft.nl

Gegevens

Begin:
13 februari 2020 van 9:00 am
Einde:
15 februari 2020 van 5:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.highlightdelft.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!