Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Holland High Tech Najaarsevenement

30 oktober 2020 van 10:30 am tot 12:00 pm

Een sterke HighTech werkt voor Nederland!

2020 is een enerverend jaar voor de Nederlandse hightech industrie. Een jaar gekenmerkt door grote veranderingen en nog grotere kansen. Een jaar dat benadrukt hoe belangrijk veerkracht voor onze sector is.
In het Holland High Tech Najaarsevenement 2020 op 30 oktober staan actualiteit, innoveren (uit de crisis), maatschappelijke thema’s en de HiTMaT call centraal.

Het Holland High Tech Najaarsevenement is dit jaar geen fysiek evenement, maar een online evenement over meerdere dagen.

We beginnen op vrijdag 30 oktober om 10.30 tot 12.00 uur met een tafelgesprek onder leiding van gastheer Marc Hendrikse en gespreksleider Roderik van Grieken.

Het gesprek is te volgen via de livestream met de mogelijkheid om via een chatfunctie vragen te stellen en zo aan het gesprek deel te nemen.

Debatronde 1

De inhoud van de gespreksonderwerpen van deze ronde wordt bepaald aan de hand van de actualiteit van de dag.

Bijvoorbeeld: welke mogelijkheden biedt de begroting van het ministerie van EZK voor het MKB en voor innovatie mogelijkheden? Wie betaalt de gelden om Nederland uit de crisis te innoveren? Is er al een Nederlandse sneltest? Wat betekent het Nationaal Groeifonds voor de maatschappij, voor de wetenschap, mkb en het talent van morgen?

Debatronde 2

‘Innoveren om uit de crisis te komen’

Afgelopen maanden hebben wetenschap en MKB zich 100%+ ingezet om met oplossingen te komen voor de Covid-19 problematiek. Denk aan beademingsapparatuur, sneltesten, vaccins, vaccinaties etc.

Debatronde 3

Missiegedreven Topsectoren beleid en HighTech voor maatschappelijke thema’s

VIn deze debatronde bespreken we met de tafelgasten hoe de hightech industrie kan bijdragen aan het oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Hoe sleuteltechnologieën op toonaangevende en innovatieve wijze in te zetten én hoe MKB-bedrijven kunnen aansluiten bij het programma van het Kennis- en Innovatieconvenant (KIC) 2020-2023.

Debatronde 4

HiTMaT – Connecting High Tech PPS in Maatschappelijke Thema’s

De HiTMaT Call is een stimuleringsprogramma van de Topsector HTSM om het belang van hightech innovatie in de maatschappelijke thema’s en missies duidelijk te maken én aan te jagen, en om consortia te inspireren tot kansrijke hightech oplossingen in pps onderzoeksprogramma’s.

Het ‘kiem-geld’ uit de HiTMaT call biedt wetenschappers, Hogescholen en MKB’ers de kans hun hightech onderzoeksvoorstel uit te werken tot een vervolgonderzoek in een groter publiek-privaat R&D programma zoals bijvoorbeeld de NWO Perspectief Call.

Aan tafel zit een van de winnaars uit de HiTMaT 2019 call die vertelt waarom deelname aan de HiTMaT call interessant is en waarvoor het projectteam het kiem-geld heeft ingezet. We sluiten deze gespreksronde af met de bekendmaking van de 10 winnaars van HiTMaT 2020.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!