Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hygiëne in de voedingsindustrie | Wat kunnen we leren van COVID-19?

21 september 2020 van 1:00 pm tot 2:30 pm

De voedingsindustrie ligt sinds COVID-19 onder een vergrootglas. Of moeten we zeggen: nog méér onder een vergrootglas? Voedselveiligheid en -hygiëne waren altijd al belangrijke thema’s. Nu wordt er eens te meer op de sector gelet en moeten er concrete verbeterslagen worden gemaakt 

Verschillende bedrijven hebben hun deuren al verplicht gesloten, omdat er corona onder de werknemers of in het eindproduct werd vastgesteld. Daarbij kijken de inspectie en afnemers natuurlijk op de eerste plaats naar uw productielijn. Maar ook de werkomstandigheden verdienen de aandacht. En wat nu als medewerkers inderdaad besmet blijken? Dat zijn cruciale vragen en vereist een enorme discipline en aanpassingsvermogen van bedrijven en hun medewerkers. Hoe ga je hiermee om? 

Lunchwebinar  

Tijdens dit lunchwebinar bespreekt Ir. Wouter Burggraaf van Burggraaf & Partners de wijze waarop voedingsmiddelenproducenten kunnen én moeten reageren in een tijd waarin hygiëne belangrijker dan ooit isWelke wetten en regels gelden er? Welke nieuwe oplossingen zijn mogelijk inzetbaar? En hoe houd je dit alles betaalbaar?  

Wouter verdiepte zich ver vóór de corona-uitbraak in dit onderwerp en trainde sinds begin jaren ’90 bijna 4.000 engineers in voedselveiligheid 

Als een echte food-man dient hij zijn verhaal op als hapklare brokken theoretische kennis, doorspekt van praktijkverhalen en gelardeerd met pittige stellingen.  

Na het verhaal van Wouter Burggraaf delen Rittal, SMC en ABB hun kennis met u:

Rittal | Klimatiseren in de voedingsmiddelenindustrie

Spreker: Freddy van de Kolk
Waar moeten we op letten? En wat zijn de valkuilen? Tijdens dit webinar bespreekt Rittal de verschillende manieren van klimatiseren en wordt uitgelegd welke manier in welke situatie de beste keus is.

SMC | Invloed van de gebruiker op persluchtkwaliteit 

Spreker: Ivo Gels
Van fabrieksvoorzieningen als stoom, water en perslucht, is perslucht een medium dat door de eindgebruiker zelf wordt gegenereerd. Dit betekent dat de eindgebruiker direct de zuiverheid van haar perslucht beïnvloedt. Wilt u meer weten over de risico’s van perslucht in de voedingsindustrie volg dan het Webinar perslucht kwaliteit.

ABB | OEM in de voedingsmiddelenindustrie: haal het maximale uit uw ontwerp

Spreker: Roshen Sewradj
Het ontwerpen en bouwen van machines is maatwerk en vraagt om creativiteit. ABB oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie zijn ontwikkeld vanuit de praktijk en spelen in op de vraag naar slimme, duurzame machines en systemen. Ontdek de vele technische mogelijkheden op het gebied van flexibiliteit, veiligheid en digitalisering en haal het maximale uit uw ontwerp.

Ga naar het event

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!