Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiesessie: de ACCU voor je marketingplan?

31 juli 2020 van 9:00 am tot 10:00 am

Het doorgronden van de eigen kracht van een organisatie (interne analyse) vormt samen met een analyse van de omgevingsfactoren de basis voor de bekende SWOT-analyse. In de praktijk zien we daar in de uitvoering nogal eens zaken misgaan.

De vuistregel is dat Sterktes en Zwaktes met de eigen organisatie te maken hebben. Daar kun je invloed op uitoefenen. Op omgevingsfactoren zoals Demografische, Economische, Politieke, Ecologische, Sociaal-culturele of Technologische onwikkelingen die je met de DEPEST-analyse vindt, kun je geen invloed op uitoefenen. Daarin schuilen nu juist de Kansen en Bedreigingen voor een organisatie.

Want op een goede manier uitgevoerd levert deze methode van Analyseren, Concluderen, Creëren en Uitvoeren (ACCU) het vermogen aan een bedrijf om kansen te benutten. Maar geeft ook aan waar energie lekt. Deze ACCU-methode is een prima eerste stap om in kaart te brengen waar veranderingen nodig en mogelijk zijn.

Eerste stap
Het is minimaal de eerste stap richting een marketingplan voor het komend jaar. Het kan ook zomaar de aanzet zijn voor een aanpassing van het huidige businessmodel van uw bedrijf. Hoewel niet makkelijk, de mogelijkheid om verandering voor te zijn. En dat lijkt in deze tijd meer dan ooit noodzakelijk, zoals we ook al schreven in ons blog: Wees verandering voor!

Daarom organiseren we deze zomer elke vrijdagmorgen een inspiratiesessie waarin we de basisprincipes van de SWOT-analyse bespreken om die ACCU van je marketingplan op de juiste wijze te voeden. De basis voor jouw marketingplan voor na de zomer of volgend jaar. Wij helpen je graag met wat handreikingen hiervoor tijdens deze inspiratiesessie. Die we overigens wekelijks in deze zomerperiode op vrijdagmorgen organiseren. Je hoeft ‘m dus niet te missen.

Datum
Van vrijdag 3 juli toe en met vrijdag 4 september organiseren we wekelijks deze inspiratiesessie van 09.00 – 10.00 uur. Zodat je deze sessie niet hoeft te missen als je deze zomer er toch even tussenuit gaat. En lekker vroeg, zodat je nog kunt genieten van je dag of andere dingen kunt doen.

En wat ons betref neem je dan ook deel vanuit je tuin, vanaf je balkon, camping of vakantieverblijf. En ook in zomerjurk of korte broek.

Deelnemen?
Je deelname aan deze round table is kosteloos en zonder verdere verplichtingen. We stellen het wel op prijs als je je vooraf aanmeldt voor deelname.

Gegevens

Datum:
31 juli 2020
Tijd:
9:00 am tot 10:00 am
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.stem-imc.com/k/nl/n1866/news/view/84663/70052/inspiratiesessie-de-accu-voor-je-marketingplan.html

Organisator

STEM Industrial Marketing Community
Telefoon:
06 204 275 84
E-mail:
contact@stem-imc.com
Site:
http://www.stem-imc.com

Locatie

Online
Nederland + Google Maps
Site:
online
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!