Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Kennissessie waterstof 2 – Lokale/decentrale productie en buffering

11 mei 2021 van 3:00 pm tot 5:00 pm

In een reeks online kennissessies vertellen verschillende ondernemers over hun innovatieve waterstofprojecten. Wat is er tot nu toe te oogsten? Wat zijn de geleerde lessen? In elke aflevering staan we uitgebreid stil bij een waterstofthema. Dit keer is dat ‘lokale/decentrale productie en buffering’.

Ondernemers lichten in deze sessies hun technologieën en processen toe. Ze zijn mogelijk in de toekomst ook interessant voor uw bedrijf. Deze projecten voerden ze ook uit dankzij subsidie. Tijdens de online sessie krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen.

Programma dinsdag 11 mei

 • Waterstof voor off-grid toepassingen – Sjoerd Wittkampf/Yvonne van Delft (Recoy/TNO)
  Dit project onderzoekt de haalbaarheid van een goede business case voor waterstoftoepassing voor off-grid locaties. Dat zijn bijvoorbeeld bouwplaatsen of festivals, waar waterstof concurreert met dieselaggregaten.
 • Sinnewetterstof – Ben Tubben (Alliander)
  Een pilotinstallatie produceert groene waterstof. Dit proefproject onderzoekt hoe de elektrolyser zich aanpast op de wisselende opwek van zonnepark Oosterwolde.
 • FLEX-P2G – Jordy Zonneveld (Frames Energy Systems)
  Het FLEX-P2G project legt de basis voor de inpassing van power-to-gastechnologie in het energiesysteem. Dat moet robuust, flexibel en kosteneffectief zijn.

Thema’s

Elke sessie heeft een eigen thema:

 • 6 april: water elektrolyse – Kijk deze aflevering terug
 • 11 mei: lokale/decentrale productie en buffering
 • 8 juni: waterstof in de gebouwde omgeving (informatie volgt)
 • 6 juli: projecten in transport en vervoer (informatie volgt)

Klimaatdoelen en waterstof

De klimaatdoelen zijn: in 2030 een CO₂-uitstootvermindering van 49% en in 2050 van 100%. Als we waterstof duurzaam produceren draagt dit bij aan deze doelen. Het levert de nodige flexibiliteit voor een toekomst met alleen hernieuwbare (duurzame) energiebronnen. De toepassingsgebieden zijn talrijk: in de afgelopen 8 jaar zijn er al ruim 100 initiatieven gestart in verschillende sectoren.

Gegevens

Datum:
11 mei 2021
Tijd:
3:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
https://www.topsectorenergie.nl/agenda/kennissessie-waterstof-2-lokaledecentrale-productie-en-buffering
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!