Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kick-off Convenant Onderweg met waterstof

18 mei 2021 van 3:00 pm tot 5:00 pm

Waterstof speelt in de nabije toekomst een belangrijke rol in het realiseren van emissievrije mobiliteit. Zeker nu Europa de klimaatdoelstelling voor 2030 aanscherpt tot 55% reductie van CO2-emissies. In het Klimaatakkoord zijn ambities geformuleerd over de inzet van waterstof in voertuigen en over de ontwikkeling van een netwerk van waterstoftankstations.

De markt is al in ontwikkeling en de tijd is aangebroken om de opschaling te versnellen. Dat vereist wel een goede samenwerking tussen alle partners in de keten. Hoe en waarom? Dat laten we graag zien tijdens de kick-off bijeenkomst op 18 mei.

Waar staat de ontwikkeling van waterstof voor personenauto’s, vrachtauto’s, reinigingsvoertuigen, taxi’s, zorgvervoer en stads- en streekbussen? Waar liggen de kansen en hoe gaan we die benutten? Met deze kick-off markeren we het startmoment van een actieve en strategische samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid, op weg naar een Convenant Waterstof in Mobiliteit.

Voor wie?
Alle relevante partners en stakeholders in de waardeketen van waterstofmobiliteit: exploitanten van tankstations, de gebruikersgroepen van verschillende segmenten voertuigen, de leveranciers van voertuigen, leasebedrijven, actieve regio’s, kennisinstellingen en belangenbehartigers zijn van harte uitgenodigd voor deze kick-off. Stuurt u de uitnodiging vooral door naar partijen voor wie u denkt dat dit van belang is.

Het programma
In een dynamisch online programma komen diverse partijen aan bod met interviews, films en bijdragen van experts. Directeur Generaal Mobiliteit van het ministerie Infrastructuur en Waterstaat (I&W), Kees van der Burg, en de voorzitter van het H2platform, Robert Dencher, zijn de vaste tafelgasten. Zij worden vergezeld door de programmamanager Duurzame Energiedragers van I&W, Alexia Michel, en de betrokken bestuurders en directeuren van bedrijven en medeoverheden.

Gegevens

Datum:
18 mei 2021
Tijd:
3:00 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
https://www.topsectorenergie.nl/agenda/kick-convenant-onderweg-met-waterstof
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!