Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kooy Symposium

3 juni 2021 van 10:30 am tot 7:00 pm

Wie kent ze niet, de flitsende personeelsreclames voor Defensie: ‘Geschikt V Ongeschikt X’, ‘Eén team één taak’ en ‘Je moet het maar kunnen’ ….  Ondanks alle beloften over prachtig en maatschappelijk relevant werk, de wereld zien, kameraadschap en werken met hoogwaardige en geavanceerde techniek, blijft het personeelstekort enorm. Onregelmatig werken in de avonden, weekenden, in het buitenland en onder gevaarlijke omstandigheden wordt steeds minder populair.

Waar liggen de oplossingen die bijdragen aan een lagere personeelsbehoefte? En waar ligt de rol van de techniek in deze. Hoe ver zijn we al in werken op afstand, de inzet van robots en de toepassing kunstmatige intelligentie? En waar levert dit de meeste winst op? Bij inzet van manschappen of juist in ondersteunende taken? Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n personeelsarme krijgsmacht?

Tijdens het komende Kooy symposium kijken we naar de problemen van het personeelstekort. We bespreken hoe technologie een bijdrage kan leveren aan de realisatie van een personeelsarme krijgsmacht zónder de aandacht te verliezen voor mens en de oorspronkelijke taak. Waar staat defensie op dit moment, wat is het beleid en de visie van sectoren met gelijksoortige problemen en met welke technologieën uit het Nederlandse bedrijfsleven kunnen we nu al het verschil maken? Ook kijken we naar de mogelijkheden van Europese samenwerking.

Update coronacrisis

Het Kooy Symposium gaat door! Alleen is nog onzeker in welke vorm. Er zijn nu (28 apr 2021) twee opties:

  1. Een fysiek symposium op de Gen,Maj. Koot kazerne in Stroe met zoveel bezoekers als is dan toegestaan met een teststraat.
    – Deelname wordt bepaald op basis van volgorde van inschrijving.
    – Voor wie niet fysiek kan deelnemen komt een livestream beschikbaar.
  2. Een volledig digitaal symposium.
    – In dit geval wordt het symposium ingekort tot ongeveer 2 uur, waarin de sprekers uit het blok “Setting the Scene” aan het woord komen.
    – De andere presentaties worden in de periode daarna als individuele korte webinars gegeven.

Bij het inschrijven bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor het Indonesisch buffet na afloop van het symposium. Dit is uitsluitend mogelijk in Stroe. Wanneer dit géén doorgang kan vinden, of wanneer er teveel aanmeldingen voor Stroe zijn en u behoort niet tot de groep eerste inschrijvers, dan wordt dit geld uiteraard teruggestort.

Gegevens

Datum:
3 juni 2021
Tijd:
10:30 am tot 7:00 pm
Evenement Categorie:
View Evenement Website
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!