Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Matchmaking Event: Hoogwaardig inzetten van reststoffen uit proceswater

7 juni 2021 van 3:30 pm tot 11 juni 2021 van 5:00 pm

Een van de doelstellingen van de circulaire economie is om reststoffen op een zo’n hoog mogelijke plaats in een productieproces terug te winnen. Een algemene vuistregel hierbij luidt: Hoe minder processtappen een materiaal moet doorlopen voor hergebruik, hoe hoogwaardiger het materiaal in te zetten is. Bij een goede implementatie worden zowel het milieu als de portemonnee gespaard. Wilt u met uw bedrijf de volgende stap zetten in de circulaire economie? Lees dan verder!

Technologische en financiële ondersteuning

Iedere industrie heeft te maken met eigen specifieke problematiek die technologie op maat vereist. In een sterk concurrerende watermarkt is pre-commercieel testen op operationele schaal voor technologieontwikkelaars lastig en kostbaar. Het Centre of Expertise Water Technology organiseert daarom in de week van 7 juni, in samenwerking met Circulair Friesland, een online matchmaking event. Dit event is bedoeld voor eindgebruikers van  watertechnologie uit de maak- en procesindustrie in (Noord-)Nederland én innovatieve ontwikkelaars van (water)technologie. Eindgebruikers worden hierbij gekoppeld aan ontwikkelaars met als doel om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Deze oplossing wordt dan voorgedragen aan het Water Test Network (WTN) om middels een gesubsidieerd testtraject de effectiviteit vast te stellen.

Water Test Network (WTN)

WTN helpt innovatieve mkb’ers om de door hen ontwikkelde pre-commerciële watertechnologieën te testen. Dit doet WTN met financiering en een internationaal netwerk van demonstratielocaties op operationele schaal. Door nauw samen te werken met mkb’ers, hen een geïntegreerd ondersteuningspakket aan te bieden en te koppelen aan de best mogelijke testfaciliteit voor hun specifieke behoeften, wordt de validatie en commercialisering van waterinnovaties versneld. Het project stelt vouchers beschikbaar tot €50.000 voor het testen van producten op deze test faciliteiten.

Meedoen

Het Matchmaking Event vindt komend voorjaar plaats, verspreid over een week. Op maandag 7 juni van 15.30 – 17.00 uur zullen, tijdens een eerste online bijeenkomst, de matches tussen eindgebruikers en ontwikkelaars van watertechnologie gemaakt en gepresenteerd worden. Daarnaast zijn er inhoudelijke sessies over ‘Scheiden bij de bron’ en over Water Test Network. Gedurende de week gaan de makers en de innovators aan de slag om een WTN-waardig voorstel te schrijven. Op vrijdag 11  juni van 15.30 – 17.00 uur worden de voorstellen online gepresenteerd en voorgedragen voor een voucher.
Het WTN-team gaat vervolgens beoordelen welke voorstellen daadwerkelijk in aanmerking komen voor een subsidie. Deze bedrijven kunnen heel aantrekkelijk de volgende stap zetten in de circulaire economie!

Gegevens

Begin:
7 juni 2021 van 3:30 pm
Einde:
11 juni 2021 van 5:00 pm
Evenement Categorie:
View Evenement Website
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!