Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Corrosie, statusinspectie & EIS method

3 juni 2020 van 2:00 pm tot 4:00 pm

Materials+Eurofinish+Surface

Corrosie, statusinspectie & EIS methode

Woensdag 3 juni 2020 – 14.00 – 16.00 uur

In de Benelux staan we aan de vooravond van een grote onderhoudsopgave van heel wat infrastructuurswerken. Om budgettaire redenen wordt de corrosie niet bestreden door het rigoureus vervangen van conserveringssystemen maar kijkt men waar onderhoud en herstelling mogelijk is. Maar voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Daarom belichten we in dit webinar 2 actuele thema’s die menig corrosiespecialist bezig houden: corrosie van roestvast staal (spanningscorrosie en microbiële corrosie) en het belang van onderhoudswerkzaamheden.

Case studies van enkele courante corrosiefenomenen bij roestvast staal: microbiële corrosie en spanningscorrosie.
Jens Conderaerts – Project Manager Corrosion – Belgisch Insitituut voor Lastechnieken
Corrosie die beïnvloed wordt door microbiologisch leven (MIC) of door spanning in constructies in contact met vocht, kunnen een heel ernstige bedreiging vormen op de RVS-constructie. Via diverse casestudies krijgt men inzicht in oorzaak, gevolg en remedies.

Status inspectie en EIS-meting : “Is herstel van de conservering toereikend en financieel nuttig?”
Robert Meuleman, Smolders SSO BV
Om budgettaire redenen wordt corrosie niet bestreden door het rigoureus vervangen van conserveringssystemen, maar zal men door het uitvoeren van statusinspecties/ conditiemetingen de corrosie-uitbreiding technisch en financieel efficiënt aanpakken. Hoe kan men onderhoud efficiënt inplannen? De statusinspectie die hierbij door iedereen wordt gebruikt is redelijk universeel maar kan duidelijker en innovatiever met de EIS-meting.

Gegevens

Datum:
3 juni 2020
Tijd:
2:00 pm tot 4:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://connect.mikrocentrum.nl/acton/media/37641/mikrocentrum-webinars-3

Organisator

Mikrocentrum
Telefoon:
+31 (0)40 - 296 99 22
E-mail:
events@mikrocentrum.nl
Website:
https://mikrocentrum.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!