Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontwikkeling van een Real-time Digital Twin voor de Automated Composite Manufacturing Pilot Plant

1 december 2020 van 9:30 am tot 10:30 am

In 2015 hebben Fokker en NLR in Marknesse een fieldlab voor de productie van composiet vliegtuigonderdelen geopend. Composiet onderdelen zijn zowel in de vliegtuigindustrie als daarbuiten in opmars ter vervanging van stalen en aluminium onderdelen, omdat composieten veelal sterker en lichter zijn. In deze ‘Automated Composite Manufacturing Pilot Plant’ worden tevens nieuwe fabricagetechnieken voor hoogwaardige composieten ontwikkeld, waarbij automatisering en robotisering een grote rol speelt.

In dit kader onderzoekt NLR ook de inzet van
‘Digital Twin’-technologie, ter verdere optimalisering van de productieprocessen. Om ervaringen met de ontwikkeling en de toepassing van Digital Twin-technologie op te doen, is een eerste stap gezet met de ontwikkeling van een Digital Twin voor het Resin Transfer Moulding – harsinjectie – proces als onderdeel van het productieproces met composiet onderdelen.

In deze presentatie worden de aanpak en de ervaringen geschetst, onder meer op het gebied van de koppeling van de apparatuur met de IT-oplossingen.

NLR – Netherlands Aerospace Centre – Erik Baalbergen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!