Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Operationele Workflow

28 april 2020 van 1:00 pm tot 2:00 pm

Gatekeeping, de “regelkraan” in de operationele workflow. Hoe kunnen we hiermee sturen?

In de hectiek van alledag ontvangt de Maintenance en Asset Management-organisatie vele werkaanvragen. Productiemedewerkers, reliability engineers, inspecteurs, technici, contractors en leveranciers komen regelmatig met waargenomen mankementen en ideeën om de installatie te verbeteren.

Als de werkstroom aan verbetervoorstellen niet wordt “geregeld”, dan kan dit de operationele workflow helemaal blokkeren. In bepaalde gevallen loopt men zelfs vertraging op met het preventieve onderhoudsplan, wat op termijn zorgt voor meer storingen. Deze storingen kunnen ervoor zorgen dat de volledige workflow van planmatig werken stilvalt. Zonder het te beseffen zit men zomaar in een correctieve modus.

De Gatekeeper is belast met de ingangscontrole en de prioriteitsstelling van alle werkaanvragen. Dit betekent dat alle aanvragen voor planbare activiteiten, waaronder kleine modificaties, ingediend worden bij de Gatekeeper. De Gatekeeper bepaalt welke aanvragen wel en welke niet worden uitgevoerd. Gatekeeping is een rol. Diverse mensen kunnen deze rol hebben om samen keuzes te maken en prioriteiten te bepalen.

Tijdens het webinar willen we een antwoord geven op de volgende vragen:

  • Hoe werkt de operationele workflow en waarom hebben we behoefte aan regeling?
  • Wat is de rol van de Gatekeeper?
  • Welke functies vervullen de rol van Gatekeeper?
  • Hoe kunnen we zorgen voor een gestroomlijnd proces?
  • Wat zijn basisvoorwaarden om het gatekeeping proces op te zetten?
  • Wat is de rol van een Gatekeeper bij veranderende focus (bv uptime versus kostenbeheersing)?
  • Wat zijn de behaalde successen van bedrijven die Gatekeeping professioneel geïmplementeerd hebben?

Spreker: Remco Jonker

Remco Jonker studeerde aan het Koninklijk Instituut voor de Marine en vervulde gedurende tien jaar diverse operationele functies als marine officier. Hij studeerde tevens Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, afstudeerrichting Industrieel Onderhoud en werkte als consultant bij Ernst & Young Consulting. Remco is Partner bij Mainnovation en gespecialiseerd in complexe verbeterprojecten op het gebied van Maintenance en Asset Management, veelal in een internationale en multi-site setting. Zijn ervaring strekt zich uit over diverse industrieën, landen en culturen. Hij is een bekend gezicht als spreker op internationale conferenties en mede ontwikkelaar van de VDMXL methodologie. Remco is tevens voorzitter van de NVDO Sectie Food, Beverage & Farma.

Gegevens

Datum:
28 april 2020
Tijd:
1:00 pm tot 2:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.nvdo.nl/kalender/28-april-2020-maintenance-webinar-operationele-workflow-549/

Organisator

NVDO
Telefoon:
030 6346040
E-mail:
info@nvdo.nl
Website:
https://www.nvdo.nl/

Locatie

Online event
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!