Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Practical Safety Event

5 december 2019 van 9:00 am tot 6:00 pm

Practical Safety Event

Practical Safety Event – Kennisdeling door ervaren experts

Het Practical Safety Event is het meest praktijkgerichte event in de wereld van machineveiligheid. Aan de hand van een casus nemen wij u een dagje mee in de wereld van deze praktische Machineveiligheid. Theoretische kennis zal worden omgezet naar, direct toepasbare, praktijkkennis.

Voor wie:
– Machinebouwer
– Medewerker technische dienst
– Veiligheidsdeskundige
– Management
– Veiligheidsverantwoordelijke
– Engineer (mechanisch/elektrisch)

Waarom het Practical Safety Event?

Het Practical Safety Event is in 2016, op initiatief van ESV Technisch Adviesbureau, opgezet. Waarom een praktisch safety event? Omdat de organisatie achter het Practical Safety Event van mening is dat er te veel aandacht is voor het theoretische aspect van machineveiligheid en dat daarmee de praktische handvaten, hoe machineveiligheid in de praktijk moet worden toegepast, ontbreken. Meestal ligt de focus op de compleetheid en onderbouwing van machineveiligheid, in combinatie met de wettelijke aansprakelijkheden die men heeft wanneer zaken niet compleet worden vastlegt.

Naast alle juridische onderbouwingen, blijft uiteraard de werkbaarheid van een machine een belangrijk aspect. Het streven naar een volledig veilige machine resulteert dikwijls in een onwerkbare machine, waardoor manipulaties en schijnveiligheid, vermoedelijk ook in uw productieruimte, aan de orde van de dag zijn.

We kunnen stellen dat werkbaarheid en veiligheid hand in hand met elkaar gaan. Dat is waarom op het Practical Safety Event de nadruk wordt gelegd op praktische machineveiligheid. Het Practical Safety Event biedt werkbare oplossingen, waarbij de deelnemer handvaten krijgt aangereikt om in zijn/haar dagelijkse werk goed onderbouwde keuzes te kunnen maken.

De missie van het Practical Safety Event is het verminderen van het aantal bedrijfsongevallen en daardoor daadwerkelijk mensenlevens te sparen. Door het geven van praktische handvatten zullen werkplekken in de basis veiliger worden en streven we ernaar de onwetendheid op het gebied van machineveiligheid weg te nemen. Met het Practical Safety Event wordt kennisdeling in werking gezet.

Casus

Een werkdag net als elke andere. Iemand gaat naar zijn werk, verwacht in de avond weer thuis te komen. Maar ….. een goedbedoelde handeling zorgt ervoor dat iemand niet meer thuiskomt. Dit komt vaker voor dan we denken.

Met deze confrontatie kunt u iedere dag in aanraking komen. Misschien uzelf, misschien uw partner, een collega of een werknemer. Vooraf maakt niemand zich hier druk om. Achteraf roept iedereen: “Hoe kon dit nou gebeuren?”. Waarom had die werkgever of die fabrikant zijn zaken niet op orde? Maar vooraf de vraag: “Is het wel op orde?”. Die laten we (te) vaak achterwege.

Op het Practical Safety Event 2020 nemen wij u mee in een casus van een bedrijfsongeval. Wat is de impact van een bedrijfsongeval? Wat is nu het verloop van een bedrijfsongeval, maar vooral: Hoe kan dit worden voorkomen?

Aan de hand van een casus en interactieve workshops, wordt de oorzaak van een bedrijfsongeval onderzocht. Deelnemers onderzoeken hoe een dergelijk ongeval in de toekomst voorkomen kan worden. Door middel van praktische, interactieve workshops, die worden verzorgd door deelnemende leveranciers, worden technische oplossingen uitgewerkt. Uiteraard ontbreekt ook het juridische aspect niet.

Gedurende de hele dag staat een team van experts voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden op het gebied van machineveiligheid.

Extra workshops

Voor belangstellenden worden er, naast de casus, nog een aantal aanvullende workshops gegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ATEX. Zodra we de definitieve workshops hebben bepaald zullen we u hierover, op deze pagina, informeren.

Practical Safety Event 2018

In september 2018 werd de derde editie van het Practical Safety Event georganiseerd. Met een groei van 20% in het aantal deelnemers, kunnen wij spreken van een goed bezocht evenement dat een definitieve plaats in het selecte rijtje van gewaardeerde safety evenementen heeft verworven. De opening werd verzorgd door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, die het belang van een praktijkgericht veiligheidsevenement benadrukte. “Een terugtredende overheid hoeft niet per definitie een bezwaar te zijn, het brengt echter wel risico’s en verantwoordelijkheden met zich mee waarvan men zich goed bewust moet zijn”, aldus Van Vollenhoven. De opening werd gevolgd door een dagprogramma bestaande uit praktische workshops en een goed bezochte Safety Markt, waar men zich op de hoogte kon stellen van de laatste stand der techniek. Ter afsluiting werd voor genodigden het 25 jarig jubileum van ESV Technisch Adviesbureau B.V gevierd waarmee het Practical Safety Event 2018 een feestelijke tint kreeg.

Gegevens

Datum:
5 december 2019
Tijd:
9:00 am tot 6:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://practicalsafetyevent.nl/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!