Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een robot als vriend?

6 november 2019 van 8:00 pm tot 9:30 pm

Maarten Steinbuch geeft Celelezing 2019

Op woensdag 6 november a.s. houdt Prof.dr.ir. Maarten Steinbuch de Celelezing 2019 met als titel “Een robot als vriend?”.

We spelen in de wereldtop met onze voetbal- en zorgrobots, en we zijn als Nederland nummer 1 wereldwijd in high tech machines, en een living lab voor slimme en elektrische auto’s. We hebben de meest nauwkeurige chirurgische robots ter wereld, en kunnen operaties doen die niemand anders nog kan. Data wordt dominant en bepalend. Hoe snel gaat dit nu, en waarom gaat dit zo snel, en wat zijn de implicaties?

Maarten Steinbuch werkt met zijn groep aan innovaties voor onder meer de automotive industrie, de high tech sector en de zorg. Hij werkt met zijn team bijvoorbeeld aan elektrisch vervoer, autonome auto- en robottechniek en kernfusie. In 2016 eerde de Technologiestichting STW hem als Simon Stevin Meester, de hoogste onderscheiding voor de technische wetenschappen binnen Nederland. Hierbij werd vooral de manier geroemd waarop hij met het bedrijfsleven samenwerkt om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. In 2013 werd Steinbuch tot Universiteitshoogleraar benoemd, daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van het TU/e High Tech Systems Center en van de Eindhoven Engine.

 

Gegevens

Datum:
6 november 2019
Tijd:
8:00 pm tot 9:30 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-celelezing-2019-prof-dr-ir-maarten-steinbuch-70483256317

Locatie

Grote Kerk/Academiehuis Zwolle
Grote Markt 18
Zwolle, 8011 LW Netherlands
+ Google Maps
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!