Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Samen Slim’ succesvolle innovaties in de maritieme maakindustrie

10 februari 2020 van 12:30 pm tot 7:00 pm

Innovatieve productietechnologie om sneller, efficiënter en duurzamer schepen te bouwen. Daaraan hebben Scheepswerf Slob, Machinefabriek De Waal en Valk Welding de afgelopen drie jaar gewerkt, samen met fieldlab Smart Industry de Duurzaamheidsfabriek en het ROC Da Vinci College, in het EFRO-project: Toegepaste Innovaties Maritieme Automatisering (TIMA)Op 10 februari wordt in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht de resultaten gepresenteerd rond de digitalisering en robotisering van de productie van enkelstuks/maatwerk en rond de borging van vakkennis, de aansluiting onderwijs-beroepspraktijk, de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en het aantrekken van een nieuwe generatie jonge professionals. Het gaat om technische innovaties die direct hebben bijgedragen aan de verbetering van de concurrentiepositie van de betrokken bedrijven. Deze kunnen ook voor uw organisatie van waarde zijn. Ook de manier waarop het innovatietraject is aangevlogen biedt voldoende aanknopingspunten om in uw eigen organisatie nieuwe stappen te maken met innovatie, implementatie, acceptatie en een leven lang ontwikkelen:   denken & doenin een intensieve cross-over samenwerkingvanuit concrete ontwikkelvragen van de bedrijvensamen met het regionale beroepsonderwijsonder begeleiding van een fieldlab smart industry Denken & DoenMet het event worden er concrete aanknopingspunten aangeboden om in uw eigen organisatie stappen te maken met innovatie, implementatie, acceptatie en een leven lang ontwikkelen.   In de ochtend (12.30-15.00 uur) kunnen u en uw medewerkers in de Duurzaamheidsfabriek ‘hands on’ kennismaken met de innovaties in verschillende workshops.   ‘s Middags (15.00-19.00 uur) nemen inspirerende sprekers, zoals futurist Tony Bosma, Egbert-Jan Sol (Smart Industry), Jac Gofers (EBZ, Promolding) en Marsha Wagner (Topsector Energie) u mee in de opbrengsten van TIMA en hun relevantie voor het bedrijfsleven, het onderwijs en de slimme maakindustrie. Workshops• Lasrobot en digitale penWorkshop op de lasrobot in de Duurzaamheidsfabriek met virtual teaching   • AR-lassenWorkshop leren lassen met Augmented Reality op de lassimulatoren in de Duurzaamheidsfabriek   • Integraal robotiserenBij een goede robotoplossing moet rekening worden gehouden met het proces van het robotiseren.   • Robotiseren zonder RobotMet behulp van verschillende onderdelen gaan we overeenkomsten zoeken. Waar begin je als je input zoekt voor het programmeren van de robot?   • Kennisborging binnen online leeromgevingHoe vertaal je innovaties uit het bedrijfsleven naar het onderwijs   • Tooling bij robotiseringHoe ga je om met handling van verschillende onderdelen in een robotoplossing?    

Gegevens

Datum:
10 februari 2020
Tijd:
12:30 pm tot 7:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.innovationquarter.nl/agenda/samen-slim-succesvolle-innovaties-in-de-maritieme-maakindustrie/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!