Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slim gebruik van sensordata bij onderhoud nieuwe schepen

19 januari 2021 van 7:30 pm tot 8:30 pm

KIVI

De Koninklijke Marine introduceert het komende decennium diverse nieuwe scheepsklassen.  Deze schepen worden technologisch zeer geavanceerd.  Bovendien moeten deze schepen een hoge beschikbaarheid hebben, ondanks kleinere bemanningen. Deze combinatie leidt tot de noodzaak voor verdere automatisering en een betere (beslissings-)ondersteuning van de bemanning.

Sensordata (temperaturen, drukken, toerentallen etc.) zijn te gebruiken om trends te ontdekken die wijzen op verslechtering van de toestand van een werktuig of machine. Door deze vroegtijdig te onderkennen zijn catastrofale defecten te voorkomen en is de onderhoudsplanning te optimaliseren. Tijdens het webinar kijken Bart Pollmann en Wieger Tiddens naar de mogelijkheden die reeds beschikbare data bieden (voor bijvoorbeeld de functie ‘bedienen en bewaken’), maar ook welke sensoren aanvullend nodig zijn om de (juiste!) faalmechanismen te monitoren. Voor het omzetten van data in beslissingsondersteunende informatie, wordt gebruik gemaakt van visualisatietechnieken, maar ook ‘AI en Machine Learning’.  De Koninklijke Marine werkt samen met de industrie om ervoor te zorgen dat de benodigde technologie tijdig beschikbaar is voor de nieuwe schepen.

Gegevens

Datum:
19 januari 2021
Tijd:
7:30 pm tot 8:30 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.kivi.nl/afdelingen/defensie-en-veiligheid/activiteiten/activiteit/slim-gebruik-van-sensordata-bij-onderhoud-nieuwe-schepen

Organisator

KIVI
Telefoon:
+31 (0)70 3919 900
Site:
https://www.kivi.nl/

Locatie

Online
Nederland + Google Maps
Site:
online
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!