Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Smart Energy Community: Build Together!

8 juni 2021 van 3:00 pm tot 4:30 pm

Schaalbare oplossingen – welke proposities kunnen we verwachten vanuit pilotprojecten?

Tijdens het vijfde webinar gaan we in op de sociale kant van Smart Energy binnen woningen en bedrijfsgebouwen. Is er wel maatschappelijk enthousiasme voor de nieuwe technische mogelijkheden? Accepteren mensen wel dat een externe partij hun warmtepomp kan aansturen? Hoe leg je überhaupt de complexe wereld van energiemarkten uit aan de leek? We staan stil bij het belang van ontzorging en automatisering.”

Programma

Welkom
Uw moderator is: Maarten de Vries | TKI Urban Energy.

Slimme energiediensten vragen om aanstuurbare apparaten
Adriaan van Eck | FAN presenteert de recente Flexmonitorstudie ‘Solar Energy needs smart inverters’. Dit rapport analyseert de ‘smart grid readiness’ van omvormers voor zonnepanelen en thuisbatterijen, en beschrijft de manier waarop deze omvormers een versnelling kunnen geven aan slimme aansturing in de woning.

Mente Konsman | TNO geeft een update over de aankomende de Europese norm S2. FAN en TNO werken al jaren aan één standaard interface, die door aggregators en fabrikanten ingezet kan worden om energieflexibiliteit gestandaardiseerd te ontsluiten.

Twee inspirerende Powerpitches

  • Jaap Willems | Mijn Domein Energie gaat in op het innovatieproject Blauflex. Het doel: de energietransitie versnellen door zelf grootschalig op wijkniveau te investeren in de benodigde assets voor duurzame opwekking, bidirectioneel laden van elektrische auto’s en toepassing van thuisbatterijen.
  • Berend Olde Rikkert | Net2Grid neemt ons mee in de wereld van AI- en machine learning. Hij gaat in op de datagedreven energiediensten die Net2Grid mogelijk maakt op basis van slimme meter data.

Duurzame energie efficiënt gebruiken en uitwisselen in gebouwen
Dennis van Goch  | BAM Energy Systems BV presenteert de ambities van het consortium TROEF. Het idee is beschikbare data en kennis van gebouwen slim te benutten, waarbij gebouweigenaren zelf energie kunnen inkopen en energie- en CO2-rechten kunnen uitwisselen met andere gebouwen.

Paneldiscussie.
Tijdens de paneldiscussie gaan we in op de toekomstverwachtingen voor slimme energiediensten. Wanneer gaan deze slimme energiediensten successen boeken en toegepast worden? Wie is nou de logische partij die ervoor gaat zorgen dat slimme energiediensten in gebouwen worden toegepast? De energieleverancier, de installateur, de aggregator? En gaat het afschaffen van de salderingsregeling zorgen voor een betere businesscase? Of is er meer nodig? Deelnemers van de webinar kunnen vooraf vragen aandragen.

Informatie en aanmelden

Datum en tijd: 8 juni 2021 van 15:00 – 16:30 uur

Gegevens

Datum:
8 juni 2021
Tijd:
3:00 pm tot 4:30 pm
Evenement Categorie:
View Evenement Website
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!