Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Smart Industry: demo slim PLC-programmeren

1 december 2020 van 1:00 pm tot 2:00 pm

In een gezamenlijke sessie laten Technische Unie en I@Control op praktische wijze en aan de hand van live voorbeelden zien hoe engineeringsbedrijven slimmer en sneller PLC- en HMi-code kunnen maken op basis van verschillende invoermogelijkheden.

Zo kan er bij standaardbouwers middels ‘icons’ de specifieke machine ‘soort of versie’ aangeklikt worden: waarna de code wordt gemaakt en gedownload naar PLC en HMi (panel). Zodra er meer maatwerk nodig is, zijn code-generatortools ook in staat een proces en instrumentatiediagramschema (P&ID) in te scannen en hieruit de besturingsfunctionaliteit te bepalen en te genereren tot gedegen PLC- en HMi-code.

De getoonde demo werkt op basis van Siemens Openess. Er kan daarnaast ook een koppeling met EPLAN als invoer gebruikt worden. In dat geval worden met speciale tools ook de bedrading en paneeltekeningen als materialenlijst gemaakt en automatisch besteld in de Technische Unie-webshop.

Technische Unie informeert en adviseert samen met experts klanten over slimme toepassingen. Via de eigen site industrie.nl, LinkedIn (Technische Unie Industrie) en het binnenkort te openen Inspiratiecentrum Smart Industrie wordt de nieuwe standaard voor de industrie en machinebouw getoond. Samen met I@Control ontwikkelt Technische Unie trainingen over Smart Industrie. Ook is er een gezamenlijke podcast opgenomen over het onderwerp en wordt binnenkort een whitepaper uitgebracht.

Technische Unie – Bauke Span
I@Control – René Ebbers

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!