Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Solarplaza Summit Energy Storage The Netherlands

29 maart 2022 van 10:00 am tot 5:30 pm

Op 29 Maart 2021 zal de ‘Solarplaza Summit Energy Storage The Netherlands’ plaatsvinden in het Amsterdamse Bimhuis. Deze strategische B2B conferentie verenigt toonaangevende marktspelers – lokaal en Europees – uit de energieopslag en zonne-PV werelden. Energieopslag moet een cruciale rol spelen in het opschalen van duurzame energie toepassingen richting het niveau dat vereist is om de Nederlandse klimaatdoelen te bereiken. De realistische routekaart voor het uitbouwen van energieopslagcapaciteit is het centrale discussiepunt tijdens de ‘Solarplaza Summit Energy Storage The Netherlands’, zowel op het podium als in de netwerkruimtes.

De Nederlandse duurzame energie sector ervaart opmerkelijke groei. Nederland telt nu ongeveer 12 GW zonne-energie capaciteit en meer dan 8,5 GW aan windmolens. Het beheren en verder uitbouwen van deze intermitterende stroombronnen wordt echter bedreigd door toenemende netcongestieproblematiek en verhoogde druk op bestaande business modellen.

Nu investeerders het potentieel voor risicodiversificatie en additionele inkomsten verwelkomen, en de technologiekosten blijven dalen, is de business case voor energieopslag sterker dan ooit. Bovendien zal aangepaste regelgeving per 2022 de dubbele belasting van opslag beëindigen en beloning van congestiemanagement introduceren, wat de case nog sterker maakt.

Tijdens de conferentie geven netexperts inzichten over het potentieel van opslag voor verlichting van congestie. Ervaren projectontwikkelaars delen case studies rondom winstgevende opslagbusinessmodellen – alsmede praktische tips over het ontwikkelen van ‘storage-compatible’ zonneparken. En marktanalisten presenteren hun verwachtingen over toekomstige kostenontwikkelingen.

Nu is het moment om energieopslag op te schalen in de Nederlandse energiemix! Sluit je aan bij Solarplaza en Energy Storage NL voor het eerste Nederlandse congres volledig gericht op energieopslag, met interactieve panels, inspirerende keynotes, en gefaciliteerde netwerkmogelijkheden. Claim je ticket vandaag nog om gebruik te maken van het tijdelijke ‘Early Bird’ aanbod.

Gegevens

Datum:
29 maart 2022
Tijd:
10:00 am tot 5:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://bit.ly/3otSO1a

Locatie

Bimhuis Amsterdam
Piet Heinkade 3
Amsterdam, 1019 BR Nederland
+ Google Maps

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden