Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

STEM van de Master – #6: Erick Wuestman over duurzaam en circulair impact realiseren met (toe)leveranciers in de keten.

13 oktober 2021 van 3:00 pm tot 5:00 pm

€ 45,00

Een alarmerend rapport van het IPCC over klimaatverandering en de inmiddels zichtbare gevolgen daarvan. Ook weer deze zomer met wateroverlast, grote hitte en bosbranden.

De roep om duurzamer produceren en consumeren en een circulaire economie wordt groter. Maar is met duurzaamheid en circulariteit wel business te bedrijven?

Vier masters laten hun stem hierover horen tijdens verschillende STEM van de Master’s, die we dit najaar organiseren rondom de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit.

Rol leveranciers
Na de doorkijk in duurzame impact op organisaties door Gabby van Meer op 23 september laat woensdag 13 oktober Erick Wuestman zijn STEM horen over hoe je als onderdeel van een supply chain invloed hebt op de duurzame en circulaire prestaties van jezelf, je leveranciers en je afnemers.

Maar wat vraagt dat van deelnemende bedrijven? Hoe houd je een samenwerkingsverband/ ecosysteem dynamisch en actueel? Welke handvatten zijn er om impact te realiseren? En hoe spreek je daar je toeleveranciers/ketenpartners op aan en daag je hen uit?

Erick biedt inzicht in middelen die hij hanteert om te zorgen dat je een juiste match creëert tussen de partners in het systeem. Daarbij zullen aansprekende voorbeelden de revue passeren. Sommige daarvan zijn relatief eenvoudig inpasbaar, andere vragen een complete kanteling van businessperspectieven en sturen aan op nieuwe eigendomsstructuren.

Zo illustreert Erick een breed spectrum aan mogelijkheden en zet hij de deelnemers aan tot reflectie op hun situatie en de kansen die dit biedt. En gaat hij met de deelnemers in deze masterclass het gesprek aan over waar zij hun mogelijkheden zien, of juist nog niet. En, hoe dit een juiste kant op te masseren.

De markt en businesskansen
Dit alles raakt ook de ontwikkeling van producten en diensten en de impact daarvan op de duurzaamheid/circulariteit van klanten en potentiële afnemers. Omdat er in iedere bedreiging van schaarste en klimaatverandering ook kansen zitten. Het onderwerp waar Geanne van Arkel op dinsdag 16 november haar kennis en ervaring over deelt.

Werk maken van duurzaamheid
Erick gaat zeker ook in op de rol van de mens op het werken aan duurzaamheid en circulariteit en de keuzes die je vanuit een bedrijf hiervoor moet maken. Hoewel Joline Frens ons daarbij interactief laat ontdekken hoe je hier handen en voeten aan kunt geven binnen de eigen organisatie tijdens de STEM van de Master op donderdag 16 december.

Ik wil deelnemen

Investering
De kosten voor deelname aan een enkele masterclass bedragen normaal € 99,– per persoon. Deelname aan deze STEM van de Master bieden we je aan voor € 45,– (excl. btw).

Interesse in deelname aan alle drie de STEM van de Master’s uit dit vierluik en terugkijken van de opname van de eerste bijeenkomst?

Bekijk dan hier ons speciale aanbod daarvoor!

Gegevens

Datum:
13 oktober 2021
Tijd:
3:00 pm tot 5:00 pm
Kosten:
€ 45,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://stem-imc.com/aanmelden-stem-van-de-master-serie-najaar-2021/

Organisator

STEM Industrial Marketing Community
Telefoon
06 204 275 84
E-mail
contact@stem-imc.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Online

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden