Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

STEM van de Master #8 – duurzaamheid en circulariteit: it’s all in the game

10 december 2021 van 3:00 pm tot 5:30 pm

€ 45,00

Een alarmerend rapport van het IPCC over klimaatverandering en de inmiddels zichtbare gevolgen daarvan. Ook weer afgelopen zomer met wateroverlast, grote hitte en bosbranden.

De roep om duurzamer produceren en consumeren en een circulaire economie wordt groter. Maar is met duurzaamheid en circulariteit wel business te bedrijven?

Vier masters laten hun stem hierover horen tijdens verschillende STEM van de Master’s, die we dit najaar organiseren rondom de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit.

Transition Playground
Tijdens de eerste drie STEM van de Master bijeenkomsten uit dit vierluik stond de vraag centraal of er wel valt te verdienen met duurzaamheid en circulariteit. Voor wie daar nog niet van overtuigd is, is ook deze masterclass met Joline Frens relevant.

Want met de Transition Playground helpt Joline je op speelse wijze in te zien welke stappen je op weg naar een duurzaam en circulair verdienmodel kunt zetten. Ze helpt je met deze tool te focussen op de voortgang en belangrijke innovatie-activiteiten op basis van ‘strategic niche management’ en ‘backcasting’.

Theorieën die gebruikt worden voor het verwezenlijken van de energietransitie door beleidsmakers met behulp van een transitie onderzoeker. Joline heeft deze theorieën weten te vertalen naar duurzaamheid en circulariteit en op een wijze zodat innovators zelf de theorie kunnen gebruiken zonder hulp van een onderzoeker.

Businesskanten & -kansen
Dit is de laatste STEM van de Master uit ons vierluik dit najaar over de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit. In de eerste gaf Gabby van Meer (23 september) inzicht in de manier waarop je met bestaande bedrijfsmiddelen al bijdragen aan duurzaamheid en circulariteit kunt leveren.

Tijdens de tweede STEM van de master (13 oktober) liet Erick Wuestman zijn stem horen over hoe je als onderdeel van een supply chain invloed hebt op de duurzame en circulaire prestaties van jezelf, je leveranciers en je afnemers.

Geanne van Arkel is tijdens de derde STEM van de Master (16 november) ingegaam op de rol van de eigen organisatie en op die van de mens op het werken aan duurzaamheid en circulariteit. En op de keuzes die je vanuit een bedrijf hiervoor moet maken.

Interesse in deelname aan de vierder masterclass uit deze serie? Kijk dan bij ons speciale aanbod onderaan de pagina op onze site via deze link.

Meer informatie en aanmelden 

Gegevens

Datum:
10 december 2021
Tijd:
3:00 pm tot 5:30 pm
Kosten:
€ 45,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://stem-imc.com/stem-van-de-master-joline-frens-duurzaamheid-en-circulariteit-it-is-all-in-the-game/

Organisator

STEM Industrial Marketing Community
Telefoon
06 204 275 84
E-mail
contact@stem-imc.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Schoonhoven
De adres gegevens ontvang je na aanmelding + Google Maps

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden