Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

STEMmingscafé – Hoe krijgen bouw en maakindustrie de cirkel rond?

25 juni 2021 van 1:30 pm tot 2:30 pm

Gratis

Gast aan de ST@Mtafel deze week zijn Kelly Ruigrok en Wytze Kuijper van Cirkelstad. Een kennisplatform voor vooruitstrevende publieke en private partijen die werk maken van steden zonder afval, zonder uitval. Dat gebeurt door de materialen die vrijkomen bij het slopen, renoveren of beheren van gebouwen terug te brengen in de kringloop.

De materialen worden vervolgens toegepast in nieuwe producten met een gelijkwaardige toepassing. Geen afval dus. Het werk wordt daarnaast verricht met de mensen uit de stad. Zij komen met inspiratie over hoe zij willen wonen, nemen initiatief tot wijkactiviteiten of worden uitgenodigd voor leer-, of werkplekken bij de betrokken partijen. Geen uitvallers dus.

De cirkel van Cirkelstad begint al aardig rond te raken. De kennis die bij sloop wordt opgedaan, is van essentieel belang bij de bestaande opgave van verduurzaming en nieuwbouw. Welke producten wil je wel/niet toepassen in de toekomst?

Vragen die ook nog leven richting de toeleverketen van maakbedrijven. Hoewel hier inmiddels initiatieven voor ontwikkeld zijn als de Nationale Product Catalogus gestart. Op dat platform van Global Sustainable Enterprise System (GSES) kunnen producenten en leveranciers duiding geven, hoe zij als organisatie bijdragen aan milieu, circulariteit, gezondheid e.d.

Maar er zijn ook nog open einden. En rijst de vraag: hoe krijgen we binnen de bouw en de maakindustrie de cirkel rond?’ Kelly en Wytze gaan graag met de bezoekers van het STEMmingscafé daarover in gesprek.

Kom je ook (weer) aanwaaien en je stem laten horen hoe bouw en maakindustrie de cirkel kunnen sluiten?

Het STEMmingscafé
dé online VrijMiBo in marketingland en wekelijkse ontmoetingsplaats voor managers, marketing-, communicatie-, sales- en innovatieprofessionals uit technische B2B. Om online te verbinden, elkaar te inspireren en informatie te delen.

Inhoud, gezellig en informeel
Van elkaar te leren en een vakinhoudelijke discussie te voeren over Business Development van en voor technische bedrijven. Maar altijd met de nodige gezelligheid, een informeel karakter en de nodige inhoud.

Waar, wanneer en hoe laat?
Het STEMmingscafé is er iedere vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur. Online wel te verstaan via Microsoft TEAMS.

Kom je ook (weer) aanwaaien
Deelnemers aan het eXplore, eXplain of eXpand programma van STEM Community ontvangen de deelname link via een wekelijkse uitnodiging. Geen deelnemer aan een van deze programma’s? Dan ontvang je die link na je aanmelding via de aanmeldbutton.

Investering
Jouw investering in deze inspiratiesessie is: tijd. Wel vooraf aanmelden via de onderstaande button.

Deelnemen?
Het wekelijkse STEMmingscafé is een initiatief van STEM Industrial Marketing Community. Interesse om deel te nemen? Laat het ons weten via de ‘aanmeldbutton’. Dan sturen we je tijdig jouw deelnamelink.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!