Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sturen met Data

30 april 2020 van 1:00 pm tot 2:00 pm

Ons CMMS (of EAM) pakket zit vol met data. Hoe kunnen we hier nu mee sturen?

Meten is weten. Maar hoe beginnen we eraan in onderhoud? Bedrijven hebben jarenlang CMMS (of EAM) systemen gevuld met allerlei data. Maar wat doen we nu met deze data. Hoe kunnen we deze data gebruiken om mee te sturen?

In managementboeken vinden we honderden indicatoren, maar met welke gaan we starten? Indicatoren moeten ook SMART zijn. Is dit een managementkreet of kunnen we dit ook toepassen in onderhoud?

Tijdens dit webinar is het de bedoeling om de basis toe te lichten in verband met KPI-management in onderhoud. Hoe beginnen we eraan en hoe gaan we de indicatoren gebruiken om effectief te sturen? Kunnen indicatoren een beleid ondersteunen, maar ook: hoe kunnen we voorkomen dat indicatoren verkeerd gebruikt worden? Ook voor organisaties die al een stap verder staan, kunnen KPI’s helpen om de volgende stappen in volwassenheid te ondersteunen. Wat zijn dan de logische stappen en hoe zetten we dit op?

Tijdens het webinar willen we een antwoord geven op de volgende vragen:

  • Wat zijn de basisindicatoren om een onderhoudsorganisatie te sturen?
  • Wat zijn leading en lagging indicatoren?
  • Mijn data is niet betrouwbaar. Wat nu?
  • SMART indicatoren: wat betekent dit voor onderhoud?
  • Wat is het verschil tussen KPI’s en PI’s?
  • KPI’s om te sturen, af te rekenen of om te controleren?
  • Wat is de zin en onzin van het benchmarken van indicatoren?
  • Hoe zorgen we ervoor dat we de juiste indicatoren gebruiken om specifieke doelen te bereiken?
  • Hoe kunnen we indicatoren analyseren in plaats van deze slechts te verzamelen?

Spreker: Remco Jonker

Remco Jonker studeerde aan het Koninklijk Instituut voor de Marine en vervulde gedurende tien jaar diverse operationele functies als marine officier. Hij studeerde tevens Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, afstudeerrichting Industrieel Onderhoud en werkte als consultant bij Ernst & Young Consulting. Remco is Partner bij Mainnovation en gespecialiseerd in complexe verbeterprojecten op het gebied van Maintenance en Asset Management, veelal in een internationale en multi-site setting. Zijn ervaring strekt zich uit over diverse industrieën, landen en culturen. Hij is een bekend gezicht als spreker op internationale conferenties en mede ontwikkelaar van de VDMXL methodologie. Remco is tevens voorzitter van de NVDO Sectie Food, Beverage & Farma.

Gegevens

Datum:
30 april 2020
Tijd:
1:00 pm tot 2:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.nvdo.nl/kalender/30-april-2020-maintenance-webinar-sturen-met-data-550/

Organisator

NVDO
Telefoon:
030 6346040
E-mail:
info@nvdo.nl
Website:
https://www.nvdo.nl/

Locatie

Online event
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!