Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

System integration of large scale offshore wind power

10 september 2020 van 3:00 pm tot 4:00 pm

Spreker: Peter Eecen (R&D manager windenergie bij TNO)
Moderator: Sjaak van Loo (Program Development Manager Energietransitie bij TNO)

Dit gratis webinar gaat in op de visie van de implementatie van grootschalige offshore windenergie, de benodigde innovaties en ontwikkelingen om barrières te overwinnen en de energiekosten verder te verlagen. Ook gaan we in op TNO-innovaties in sectorkoppeling om een ​​bloeiende offshore windsector te ontwikkelen.

Voor de realisatie van ons toekomstig betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam energiesysteem dat CO2-vrij is, zal grootschalig windenergie op zee worden ingezet. De visie van TNO is om 60GW te realiseren op het Nederlandse deel van de Noordzee. Dat is veel meer stroom dan momenteel als stroom wordt gebruikt in het Nederlandse energiesysteem. Hoe gaan we ervoor zorgen dat dat past en mogelijk is?

Een belangrijke oplossing is sectorkoppeling en conversie- en opslagopties die zijn aangesloten op een offshore energie-infrastructuur om de grote hoeveelheden elektriciteit en gas naar de gebruikers op het land te transporteren.

Spreker – Met energie en enthousiasme deelt Peter Eecen in dit webinar zijn visie en kennis over de implementatie van windenergie en gebruikt daarbij voorbeelden uit de meest recente projecten en innovaties van windenergie. Peter Eecen is R&D manager windenergie bij TNO. Hij is verantwoordelijk voor de strategie en onderzoek naar het toepassen van windenergie om de energietransitie te versnellen. Met een groep van 55 onderzoekers in de offshore windenergiesector werkt Peter ruim 20 jaar in het werkveld windenergie.

Moderator – Sjaak van Loo is Program Development Manager Energietransitie bij TNO en draagt met passie, ervaring en competenties bij aan een duurzamere samenleving. Als strategisch denker met sterke organisatie- en netwerkvaardigheden vertaalt hij een ​​visie naar echte vooruitgang. Door zijn energie en enthousiasme gaat het debat in volle vaart en doet iedereen mee.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!