Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

TenneT bezoek

24 februari 2020 van 1:30 pm tot 5:00 pm

KIVI

Door het gebruik van fossiele brandstoffen ontstaat emissie van CO2 waardoor de aarde opwarmt en ons klimaat verandert. Om dit tegen te gaan, stapt Nederland gefaseerd over op schone energie uit wind, zon en aardwarmte. In deze transitie is onder meer de uitbreiding van windparken op de Noordzee voorzien.

Begin 2018 heeft het bestuur van de vakafdeling Duurzame Technologie van het KIVI een meerjarenprogramma van presentaties en bedrijfsbezoeken m.b.t. windenergie opgesteld. Het programma loopt van 2018 tot en met 2022. De rode draad van het meerjarenprogramma Windenergie DT loopt van het ontwikkelen, ontwerpen, engineering, bouwen, in bedrijfstellen en exploiteren van de windturbines van Windpark Borssele. Jaarlijks zijn 2 bijeenkomsten voorzien. Omdat dit een uitgebreid project is dat over jaren loopt en verschillende stadia kent organiseert de vakafdeling Duurzame Technologie in de periode 2018 – 2022 hiervoor 10 bijeenkomsten.

Een van de projecten die gerealiseerd zal worden is de realisatie van vier windparken in het windenergiegebied Borssele. Deze zullen in de periode 2019-2020 gefaseerd gebouwd en in bedrijf gesteld worden. In dit gebied zal een totaal vermogen van 1400 MW worden geplaatst.

De opgewekte elektrische energie moet naar het vaste land worden getransporteerd. De aanlanding vindt plaats bij het transformatorstation bij Borssele. Hiervoor zijn zee- en landkabels nodig. Overheidsbedrijf TenneT legt dit net aan. Maar TenneT doet meer! De energietransitie is ook voor TenneT een grote uitdaging.

Charlotte Kuijs van TenneT en Thomas Collette van Rijkswaterstaat hebben een programma voor een bedrijfsbezoek aan TenneT opgezet.

Over TenneT

Het hoogspanningsnet is de ruggengraat van onze elektriciteitsvoorziening. TenneT is eigenaar van het hoogspanningsnet in Nederland en in grote delen van Duitsland. Onze belangrijkste taak is het zorgen voor een betrouwbare en veilige elektriciteitsvoorziening. Producenten voeden in op het net en eindgebruikers onttrekken daaraan vervolgens elektriciteit. TenneT koppelt die elektriciteitsmarkten aan elkaar. Met ruim 23.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen zorgt TenneT voor een betrouwbare en zekere elektriciteitsvoorziening aan de 41 miljoen eindgebruikers in de markten die we bedienen.

Gegevens

Datum:
24 februari 2020
Tijd:
1:30 pm tot 5:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.kivi.nl/afdelingen/duurzame-technologie/activiteiten/activiteit/tennet-1

Organisator

KIVI
Advertisment ad adsense adlogger