Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Waterstof: het ei van Columbus?

19 mei 2021 van 3:00 pm tot 4:00 pm

Vanwege Covid-19 staan de live themamiddagen die Smart Energy NL met en voor haar leden organiseert on hold. Om kennisdeling te blijven stimuleren organiseren ze een nieuwe reeks online kennissessies.

Elke sessie duurt een uur. Een aantal sprekers uit de sector verzorgt een presentatie. Tijdens de sessie kunnen via een chatbox vragen worden gesteld. Voor wie het leuk vindt, organiseren we na afloop ook een interactieve online borrel. We maken hierbij gebruik van een virtueel verrassende chatdienst.

Er zijn sessies ingepland:

 1. Netcapaciteit: uitdagingen én oplossingen
 2. Innovatieve alternatieve energieopwekking
 3. Waterstof: het ei van Columbus?
 4. Slimme (inzet van) warmtenetten

Meer informatie over het programma vindt u hieronder. U kunt zich via het inschrijfformulier voor één of meerdere sessies inschrijven. Deelname is gratis.

Sessie 3: Waterstof: het ei van Columbus?

Datum & tijd: woensdag 19 mei 2021 (15u-16u)

 • Rene Schutte, Gasunie‘Visie op nationale infrastructuur waterstof’
  • Gasunie kan al in 2030 een nationale infrastructuur klaar hebben voor het gebruik van waterstof als vervanger van fossiele brandstoffen. Waterstof is goed te gebruiken als grondstof, brandstof voor industrie en vervoer en mogelijk ook voor huizen. Het is makkelijk in grote hoeveelheden op te slaan. Daardoor is waterstof ook een goede reserve binnen de energiemix van de toekomst.
 • Sjoerd Delnooz, Kiwa‘Waterstof in de stedelijke omgeving’
  • Netwerkbedrijf Alliander en Kiwa bouwen momenteel samen in Apeldoorn een waterstofhuis. Een opleidingslocatie ingericht als woonhuis, waar vakmensen kunnen leren hoe ze in woonwijken de huidige aardgasvoorziening geschikt kunnen maken voor waterstof. Sjoerd deelt graag de laatste stand van zaken met u.
 • Tjardo Derksen & Jochem Garthoff, Kiemt‘De essentie van verbinden’
  • Kiemt is een netwerkorganisatie gericht op energietransitie, circulaire economie en innovaties, waarvan waterstof één van onze speerpunten is. Graag vertellen Tjardo en Jochem u meer over het belang van verbinden bij het opstarten, versnellen en realisatie van waterstof initiatieven.

Gegevens

Datum:
19 mei 2021
Tijd:
3:00 pm tot 4:00 pm
Evenement Categorie:
View Evenement Website
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!