Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Strategische Kennis- en Informatieagenda (SKIA)

4 maart 2021 van 8:00 pm tot 9:30 pm

Webinar Strategische Kennis- en Informatieagenda (SKIA)

Met de Strategische Kennis- en Informatieagenda (SKIA) geeft Defensie richting aan de kennisopbouw, technologieontwikkeling en innovaties die nodig zijn om te kunnen optreden als technologisch hoogwaardige en informatiegestuurde Krijgsmacht. Daarbij ligt de komende jaren een nadruk op de versterking van de samenwerking met haar kennis- en innovatiepartners. Dit betekent ook het bedrijfsleven en de industrie. In het webinar ‘Strategische Kennis- en Innovatieagenda’ informeert LKol ir. Rob Ceuleers – op uitnodiging van de afdeling Defensie en Veiligheid van ingenieursvereniging KIVI – over de grote lijnen en relevante details.

De recent verschenen Defensievisie schetst een technologisch hoogwaardige en informatiegestuurde Krijgsmacht die een betrouwbare partner is in nationale en internationale samenwerkingsverbanden. Kennisopbouw, technologieontwikkeling en innovatie zijn onmisbaar om (potentiële) tegenstanders een stap voor te blijven en dit perspectief op de krijgsmacht van 2035 te verwezenlijken.

SKIA

Met de Strategische Kennis- en Informatieagenda (SKIA) geeft Defensie richting aan deze kennisopbouw, technologieontwikkeling en innovatie. Alhoewel het document slechts een agenda is en de daadwerkelijke invulling en uitvoering af hangt van politieke keuzes en de technologische ontwikkelingen zelf, geeft het wel de accenten voor de komende jaren. De SKIA zal op 2 februari in de tweede kamer worden behandeld.

Webinar

In een presentatie op 4 maart a.s. vanaf 20.00 uur, zal LKol ir. Rob Ceuleers u informeren over kennis- en innovatie bij Defensie, de totstandkoming en de belangrijkste uitgangspunten van de SKIA en de vier speerpunten die Defensie voor de komende jaren ziet. Te weten:

  1. Versterking van de defensiespecifieke kennisbasis
  2. Innoveren borgen in de werkomgeving, cultuur en bedrijfsvoering
  3. Versterking van de samenwerking met onze kennis- en innovatiepartners
  4. Versterking van de samenwerking in de Defensie Kennis- en Innovatieketen

Na de presentatie is er de mogelijkheid voor vragen en discussie. Het lijkt hierbij het meest opportuun om de verdieping te zoeken in speerpunt 3. Wie zijn deze ‘kennis- en innovatiepartners’, hoe werken we al samen en welke mogelijkheden zijn hier nog te verkennen?

Praktische details

Inschrijven via: www.kivi.nl/dv
Datum: 4 maart 2021 van 20.00 – 21.30 uur
Vragen:
Het webinar is gratis toegankelijk

Gegevens

Datum:
4 maart 2021
Tijd:
8:00 pm tot 9:30 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
http://www.kivi.nl/dv

Organisator

KIVI
Telefoon:
+31 (0)70 3919 900
Bekijk de site van Organisator
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!