Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De zin en onzin over aanpassen van bestaande machines

3 december 2019 van 11:00 am tot 11:30 pm

Voor menig techneut is het aanpassen van bestaande machines en de daarmee gepaard gaande verantwoordelijkheden een hoofdpijn dossier. Van allerlei kanten hoort hij dat bij het aanpassen van een machine hij, of het bedrijf waar hij werkt, verantwoordelijk wordt voor de veiligheid van de machine. Op de brochure “Zo past u uw machine veilig aan” van de Inspectie SZW staat:

Past u een machine aan? Dan is de kans groot dat u zelfverantwoordelijk wordt voor de machine. De oorspronkelijke fabrikant is dan niet meer aansprakelijk voor de veiligheid van het product.

Niemand zit te wachten op de verantwoordelijkheid voor de oorspronkelijke machine. Maar is deze uitspraak niet wat kort door de bocht? Wordt men verantwoordelijk voor de gehele machine of is men alleen verantwoordelijk voor het veiligheid technisch voldoen van de aanpassing? Aan de hand van praktische voorbeelden wordt aangegeven dat de uitspraak inderdaad te kort door de bocht is. Uiteindelijk kunnen we concluderen dat niet alle aanpassingen aan een machine de verantwoordelijkheid worden van degene die de aanpassingen uitvoert. Soms zal men alleen maar voor de aanpassing verantwoordelijk zijn.

Tijdens de lezing ligt de nadruk op het opstellen van een risicoanalyse en het maken van een Technisch Dossier over de aanpassing.

IVOB – Bert Stap, Senior CE specialist/directeur

Dit betreft een lezing die wordt gehouden op het Machinebouw Event

Gegevens

Datum:
3 december 2019
Tijd:
11:00 am tot 11:30 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://fhi.nl/machinebouwevent/programma-2019/
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!