Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De zin en onzin van benchmarks binnen Maintenance en Asset Management

19 mei 2020 van 1:00 pm tot 2:00 pm

De zin en onzin van benchmarks binnen Maintenance en Asset Management

Zijn onze OPEX kosten te hoog? Hebben we een aanvaardbare technische beschikbaarheid? Hoe doen andere bedrijven het in onze business? Het zijn allemaal relevante vragen. Maar het is niet altijd eenvoudig om je te vergelijken met een concullega. Misschien is hun plant veel groter of veel ouder.

Toch is het mogelijk om te benchmarken indien de parameters waarmee we vergelijken goed gekozen zijn. Zo kunnen we onderhoudskosten afzetten tegenover de ‘Asset Replacement Value’ (ARV). Dit is de vervangingswaarde van de assets die onderhouden worden. Door de ratio van de Onderhoudskosten/ARV te benchmarken, kunnen we plants van verschillende grootte met elkaar vergelijken.

Mainnovation beschikt over een benchmark database met meer dan 1000 bedrijven waarvan de indicatoren besproken en gevalideerd werden. Hierdoor zijn we in staat om heel specifiek te vergelijken. Het heeft geen zin om bedrijven uit de voedingsindustrie te vergelijken met de automobielsector. Ook binnen een sector kunnen de verschillen zeer groot zijn. Een industriële bakkerij gaan we bij voorbeeld niet vergelijken met een plant die fruitsappen afvult. Ook al zijn het beide bedrijven uit de voedingsindustrie.

Daarnaast moeten we oppassen voor “foute” en niet gevalideerde ratio’s (getalsverhoudingen). Op internet vind je soms data van bedenkelijke kwaliteit en getalsverhoudingen die niet vergelijkbaar zijn. Er zijn dus heel wat valkuilen en aandachtspunten. Hoe je die kunt vermijden lichten we graag toe in dit webinar.

Tijdens het webinar willen we een antwoord geven op de volgende vragen:

  • Wat kunnen we wel en wat niet leren van een benchmark van Maintenance en Asset Management KPI’s?
  • Waarom vergelijken we kosten verhoudingen en niet steeds de pure onderhoudskosten?
  • Hoe kan ik verbanden leggen tussen cijfers?
  • Wat is een rolmodel en waarvoor kunnen we dit gebruiken?
  • Mijn bedrijf heeft zich laten benchmarken en er is een groot verbeterpotentieel. Hoe kunnen we dit omzetten in acties?

Spreker: Remco Jonker

Remco Jonker studeerde aan het Koninklijk Instituut voor de Marine en vervulde gedurende tien jaar diverse operationele functies als marine officier. Hij studeerde tevens Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, afstudeerrichting Industrieel Onderhoud en werkte als consultant bij Ernst & Young Consulting. Remco is Partner bij Mainnovation en gespecialiseerd in complexe verbeterprojecten op het gebied van Maintenance en Asset Management, veelal in een internationale en multi-site setting. Zijn ervaring strekt zich uit over diverse industrieën, landen en culturen. Hij is een bekend gezicht als spreker op internationale conferenties en mede ontwikkelaar van de VDMXL methodologie. Remco is tevens voorzitter van de NVDO Sectie Food, Beverage & Farma.

Organisator

NVDO
Telefoon:
030 6346040
E-mail:
info@nvdo.nl
Website:
https://www.nvdo.nl/

Locatie

Online event
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden.

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of spam map om je aanmelding te bevestigen!