ASML lezing op het PPA Event

Voor bedrijven in de productie- en procesindustrie is het wenselijk om goede producten op de markt te brengen. Met de steeds complexer wordende machinebouw wordt het relevanter om goed te begrijpen wat je vraagt en dat de vraag uit de markt goed vertaald wordt naar de hele bedrijfsketen.

ASML gebruikt een methodiek om het maak gerelateerde falen te minimaliseren. De methodiek wordt gepresenteerd door Dick van Hees van ASML en is een inspirerend voorbeeld voor diverse bedrijfstakken van producerend Nederland.

Tijdens de ASML lezing geeft Dick van Hees een toelichting hoe door beschikbare data de ‘failure modes’ van alle ‘parts’ en processen worden geanalyseerd op basis van de Bill of Material (BoM). Door deze methode maakt ASML met iedere toeleverancier een stappenplan voor de nieuw te introduceren parts:

  • De verwachting van de kwaliteit (specificatie van de failure rate in ppm)
  • De onderbouwing van de leveranciers hoe de specificatie gehaald gaat worden voor de start van de (proto) bouw
  • De validatie of het gebouwde conform specificatie is
  • Er geleerd wordt in het partnership (feedbackloop van wat klopte wel en wat klopte niet?)

Dit resulteert bij de onderbouwing in een Top 20 van parts of processen die aangepakt moeten worden om de specificatie te halen. Dit kan door middel van een designverandering, een procesverbetering of een test. Deze methodiek wordt vanuit de aanpak van ASML toegelicht, waarbij u tijdens de presentatie haast vanzelfsprekend een vertaling naar uw eigen proces kan maken.

Het volledige programma (waaronder de lezing van ASML) kunt u hier vinden. U kunt zich via deze link aanmelden voor een bezoek aan het PPA event.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!