Clean Event 2022 verbindt professionals rondom industriële reinheid

Het eindpunt van de steeds strenger wordende reinheidseisen in de hightech industrie is nog lang niet bereikt. Deze eisen liggen op een dusdanig hoog niveau, dat het tegemoetkomen in de praktijk een stevige uitdaging blijkt. Bovendien gaan de ontwikkelingen rondom industriële reinheid razendsnel. Het blijft een race tegen de klok, zowel voor OEMs als toeleveranciers. Het gehele proces moet namelijk onder controle zijn: van ontwerp tot produceren, assembleren en verpakken. Deze uitdagingen en het verbinden van de gehele keten rondom industriële reinheid staan centraal tijdens het Clean Event 2022, dat door Mikrocentrum op 17 mei wordt georganiseerd in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Bezoekers krijgen hier bovendien de unieke kans om in 1-op-1 adviesgesprekken hun reinheidsuitdagingen te bespreken met ASML.

Het behalen van een optimale oppervlaktereinheid is een van de kritische stappen in hightech productieprocessen. Industriële reinheid en contamination control in met name semicon, metaalbewerking en -verwerking, medische technologie, lucht- en ruimtevaart maar ook automotive worden steeds belangrijker. Vuildeeltjes en moleculaire verontreiniging van zelfs enkele nanometer kunnen funest zijn voor het functioneren van een systeem of machine. Zo is voor high precision cleaning het hele proces bepalend en daarvan raken steeds meer bedrijven zich bewust. “Als we alleen al kijken naar de ontwikkelingen in de afgelopen twee jaar, dan hebben we gezien dat de eisen verder aangescherpt worden. Alles om uitval door particle of moleculaire verontreiniging te voorkomen.” Aldus Karin Mous, Eventmanager van het Clean Event.

Verbinden van de gehele keten rondom industriële reinheid

Het Clean Event verbindt professionals uit de gehele keten rondom industriële reinheid om samen de uitdagingen aan te gaan, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. 46 leveranciers van industriële schoonmaakdiensten, -systemen en –producten en 17 sprekers delen de laatste innovaties en ontwikkelingen, maar hebben ook het doel om samen met de bezoekers te sparren over oplossingen voor uitdagingen in de dagelijkse praktijk. Karin Mous: “Het Clean Event brengt de gehele cleanliness keten jaarlijks bij elkaar. Verbinden en kennisdelen staan hierbij centraal. Dat verbinden en kennisdelen beperkt zich trouwens niet alleen tot het fysieke evenement, we bieden aanvullend ook een online community aan waar de keten het gehele jaar elkaar kan ontmoeten en kennis kan delen. Door een centrale plek hiervoor te bieden, kan de toelevering gemakkelijker gezamenlijk werken aan het tegemoetkomen aan de reinheidseisen. Voor de OEMs biedt het inzichten in de uitdagingen in de dagelijkse praktijk.”

1-op-1 Clean advies door ASML

Een uniek programma-onderdeel op het Clean Event is de mogelijkheid voor bezoekers om reinheidsvraagstukken voor te leggen aan experts van ASML in vooraf geplande 1-op-1 gesprekken van 10 minuten. Karin Mous: “We zijn ontzettend trots op het feit dat ASML de bezoekers een unieke kans biedt om direct samen te sparren over uitdagingen waar zij in de dagelijkse praktijk tegenaan lopen. Het zorgt er niet alleen voor dat deze uitdagingen sneller worden aangepakt, maar ook voor wederzijdse begripsvorming tussen de OEM, in dit geval ASML, en de toeleveranciers”.

Workshop: clean voor management

Managers hebben een richtinggevende stem als het gaat om o.a. marktbenadering, investeringen en het beoogde kennisniveau van medewerkers. De workshop Clean voor management, verzorgd door Mikrocentrum docenten Cees van Duijn en Koen van der Merwe, biedt managers handvatten om in te spelen op de toenemende reinheidseisen van de klant. Ook wordt er aandacht besteedt aan korte en langere termijn effecten op het gebied van marktbenadering, bedrijfsprocessen, investeringen, opleidingen, kost- en verkoopprijzen.

De praktijk centraal in het congresprogramma

In het congresprogramma ligt de nadruk op praktijkervaringen. Zo vertelt Hein Verschuren van Unicorn ICS aan de hand van een klantcase, hoe hoge reinheid bereikt kan worden met ultrasoon reinigen. Paul Blom van VDL ETG deelt inzichten uit het onderzoek wat zij doen naar contamination control om hun producten en productieprocessen af te stemmen aan de toenemende reinheidseisen. Rients de Groot van Thermo Fisher Scientific vertelt hoe de reinheid in het fabricageproces van onderdelen en het assemblageproces van de onderdelen en modules een belangrijk rol speelt in het resultaat. Hierbij belicht hij aan de hand van voorbeelden de fabricageaspecten belicht, de specificatie en validatie.

Sponsoren en partners

Het Clean event en de community worden mede mogelijk gemaakt door partners VCCN, TNO en Nevac en de sponsoren FenS, Unicorn, KSM, Weisstechnik, Oude Reimer, Ecoclean, Thermo Fisher Scientific, Settels Savernije, Procleanroom, RVS Clean en Tru Cleanroom Cleaning. Door deze initiatieven te steunen onderstrepen zij het belang om samen de industrie te informeren over de laatste ontwikkelingen, ervaringen te delen en van kennis te voorzien.

Gratis toegankelijk

Het Clean Event wordt georganiseerd door Mikrocentrum in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Het evenement is gratis toegankelijk. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden