Vakbeurs Elektrotechniek is er niet meer

De vakbeurs Elektrotechniek maakt vooralsnog geen doorstart. Jaarbeurs heeft de mogelijkheden onderzocht, maar vindt in de markt op dit moment onvoldoende weerklank. Wel wordt met marktpartijen gekeken of het mogelijk is de elektrotechnische branche te bedienen binnen bestaande titels van Jaarbeurs.

In 2015 vond de vakbeurs Elektrotechniek voor het laatst plaats. Toen bleek dat het concept van de beurs aan vernieuwing toe was, omdat zich minder marktleiders op de beurs presenteerden en bezoekersaantallen terugliepen.

De afgelopen jaren is gewerkt aan een nieuw concept, dat sinds eind 2017 in de markt is gezet. Jaarbeurs heeft hierbij te kennen gegeven enkel events te willen organiseren met impact en dat zonder voldoende weerklank in de markt, de beurs geen doorgang kan vinden.

Geen doorstart Elektrotechniek

Inmiddels is duidelijk dat, ondanks positieve reacties aangaande het concept, onvoldoende fabrikanten zich hebben vastgelegd voor deelname aan de vakbeurs Elektrotechniek 2018 om de beurs het volume en de impact te geven die Jaarbeurs beoogt. Om deze reden is besloten de beurs nu niet door te starten.

Dit betekent niet dat Jaarbeurs hiermee ook de elektrotechnische branche loslaat. Met brancheorganisatie Fedet en marktpartijen wordt onderzocht op welke manier Jaarbeurs de elektrotechnische branche op andere manier kan bedienen.

Jaarbeurs ziet mogelijkheden voor tailormade elektrotechnische concepten op de BouwBeurs, VSK, BIM-praktijkdagen, Smart homes & Intelligent Business, TechniShow en ESEF. Als redactie zouden wij daar World of Technology and Science (WoTS) aan willen toevoegen, maar deze wordt georganiseerd door FHI en Feda. Daarnaast behoort een latere doorstart tot de mogelijkheden.

Elektotechniek stond gepland in november 2018.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!