Handle-robot van Boston Dynamics wordt ingezet in magazijn


Boston Dynamics kennen we inmiddels als het bedrijf dat robots maakt die kunnen rennen, springen en veel meer. Nu gaan die robots ook echt aan het werk. De Handle-robot kan namelijk aan de slag in een warenhuis, schrijft The Verge. De robot is namelijk erg goed in het opstapelen van dozen.

Deze Handle-robot is een verbeterde versie van die uit 2017. Die eerste robot werd met name ontwikkeld als een experiment waarmee de kennis over robots van Boston Dynamics samengevoegd werd met wielen. Inmiddels zijn we een paar jaar verder, en zien we dat de nieuwe robot er een stuk mooier uitziet.

Bovendien is Handle nu nuttig geworden: hij kan dozen opstapelen op een pallet, en e er ook weer afhalen. Daarmee is direct duidelijk waar je deze robot voor in kunt zetten: in een magazijn. Robots zouden dozen kunnen verzamelen en netjes op kunnen stapelen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!