Cybersecurity voor Industriële Systemen: delen van kennis en aandacht voor IACS

De afhankelijkheid van industriële automatisering en procesbeheersystemen (IACS) groeit snel in onze samenleving en een verstoring van deze systemen heeft vaak verstrekkende gevolgen. De CSR schrijft in haar advies van april 2020 dat er werk aan de winkel is om de cybersecurity van IACS in de vitale infrastructuur op orde te krijgen en dat organisaties hier ondersteuning bij moeten krijgen. Het kennisevenement Cybersecurity voor Industriële Systemen op 10, 17 en 23 november draait om het delen van kennis en het creëren van aandacht voor de cybersecurity van IACS bij organisaties in de vitale infrastructuur.

Programma

Iedere webinar in de serie heeft een belangrijk thema gerelateerd aan de beveiliging van IACS: op 10 november is dit incidenten en dreigingen, op 17 november Security by Design en op 23 november het inkoopproces van industriële controlesystemen. Onder leiding van host Peter Zinn gaan experts per thema in op verschillende onderdelen en stellingen. Ook is het mogelijk zelf vragen te stellen.

Het Cybersecurity voor Industriële Systemen kennisevenement vindt volledig digitaal plaats van 16.00 tot 17.00 uur (CEST). Het volledige programma en het registratieformulier vindt u hier.

Dit kennisevenement wordt georganiseerd in samenwerking met Agentschap Telecom, Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming, Cyber Security Raad, Ministerie van Binnenlandse Zaken (IFHR), ProRail en Rijkswaterstaat.

Bron: Nationaal Cyber Security Centrum

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!